06:49 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, εκτίμησε πως την επόμενη διετία οι ομάδες θα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας.

Κατάρρευση λόγω της απώλειας εσόδων ύψους 4 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία προέβλεψε ο πρόεδρος της ECA και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας μίλησε στην 24η Γενική Συνέλευση και επικεντρώθηκε στη σοβαρή οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας.

Όπως είπε ο Ανιέλι οι εκτιμήσεις του «Calcio e Finanza» κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τη FIFA το 90% των ζημιών αυτών θα έχουν να κάνουν με τους συλλόγους.

«Όλοι αγωνιστήκαμε σε άδεια γήπεδα και δεν είναι κάτι που μας αρέσει να βλέπουμε εξαιτίας της ατμόσφαιρας, αλλά επειδή μια σημαντική πηγή εσόδων έχει εντελώς ακυρωθεί» πρόσθεσε ο Ανιέλι, συμπληρώνοντας πως τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο τα έσοδα από τα τηλεοπτικά μειώθηκαν.

Ο Ανιέλι εξήγησε πως η απώλεια εσόδων από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα σημαίνει πως θα μειωθούν και τα έσοδα από τους χορηγούς.

«Τέλος, θα υπάρξει επίπτωση και στην αγορά, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για πτώση της τάξης 20%-30%. Βασικά, ο τζίρος θα είναι πιο χαμηλός. Η δραματική μείωση στα έσοδα έχει περισσότερο αντίκτυπο στις ομάδες. Πιστεύω και φοβάμαι ότι μεμονωμένα οι σύλλογοι θα έχουν περισσότερες απώλειες από τις ομοσπονδίες» κατέληξε ο Ανιέλι.

Tags:
ομάδες, Αντρέα Ανιέλι, ECA, έσοδα, ποδόσφαιρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK