17:22 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο καθίσταται αδύνατο να διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ της ΕΠΟ και του Υφυπουργείου Αθλητισμού αναμένεται να πυροδοτήσει το άρθρο 7 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο άρθρο, που εξαιρεί την ΕΠΟ από τις υπόλοιπες διατάξεις που αφορούν τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες (αυτοδιοίκητο), προστέθηκε μία πρόταση, που αναφέρει ότι για τον χρόνο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, «ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι βάσει της διάταξης που έχει ήδη ψηφιστεί και προβλέπει εκτάκτως για εφέτος εκλογές στις ομοσπονδίες το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020, το Υφυπουργείο επιχειρεί να ακυρώσει τις προγραμματισμένες για τις 9 Οκτωβρίου εκλογές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η FIFA έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία είχε προκηρύξει τις αρχαιρεσίες της πριν από την ψήφιση του νόμου και σύμφωνα με το καταστατικό της.

Tags:
Βουλή, αθλητικό νομοσχέδιο, εκλογές, υφυπουργός Αθλητισμού, ΕΠΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK