20:03 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Νοτιοαφρικανή αθλήτρια έχασε τη μάχη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το θέμα της τεστοστερόνης, με την ίδια να δηλώνει απογοητευμένη από την απόφαση.

Η δις χρυσή Ολυμπιονίκης στα 800 μ. Κάστερ Σεμένια δεν κέρδισε την έφεση που είχε κάνει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας για να ακυρώσει την περσινή απόφαση του CAS σύμφωνα με την οποία οι αθλήτριες με υψηλά επίπεδα φυσικής τεστοστερόνης πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για να τη μειώσουν.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητισμού χαιρέτησε την απόφαση, αλλά υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, ενώ η «χρυσή» Ολυμπιονίκης δήλωσε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας και ότι δεν θα σταματήσει να μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των αθλητριών.   

Η Σεμένια είχε ασκήσει έφεση τον περασμένο Μάιο, όταν το CAS έκρινε ότι οι κανονισμοί της World Athletics ήταν απαραίτητοι για αθλητές με διαφορές στη σεξουαλική ανάπτυξη (DSD) σε αγώνες από 400 μ. έως ένα μίλι (σ.σ. 1.609 μέτρα), προκειμένου εξασφαλιστεί δίκαιος ανταγωνισμός.

Η Σεμένια Κάστερ από την πλευρά της δήλωσε απογοητευμένη και τόνισε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Όπως τόνισε η Νοτιοαφρικανή θα συνεχίσει να μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, «μέχρι όλες να μπορούμε να τρέξουμε ελεύθερες, όπως γεννηθήκαμε».

Tags:
Ελβετία, δικαστήριο, στίβος, Κάστερ Σεμένια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK