15:39 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον υφυπουργό Αθλητισμού και τις εισηγήσεις των άλλων κομμάτων άρχισε η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Η παρουσίαση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο έγινε σήμερα από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για την «επανάσταση του αυτονόητου» χαρακτηρίζοντας την ανανέωση και το νοικοκύρεμα ως απολύτως αναγκαία στοιχεία, «...για να σχεδιάσουμε τον αθλητισμό του μέλλοντος».

Στην εισαγωγική του ομιλία ο υφυπουργός στάθηκε στην ανάγκη της διοικητικής ανανέωσης, του νοικοκυρέματος και του εκδημοκρατισμού στον αθλητισμό, τονίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι η ανανέωση και εξυγίανση του αθλητικού οικοσυστήματος και ο φρέσκος αέρας στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Προχωρώντας, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήγησε ότι ως αυτονόητα εννοούνται:

  • Ο περιορισμός των ισόβιων διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες.
  • Η ενεργοποίηση Ολυμπιονικών, Παραολυμπιακών και πρωταθλητών, που επιθυμούν να προσφέρουν από διοικητικά πόστα.
  • Το νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου, και η παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν μόνο στα ενεργά και νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων της ΓΓΑ.
  • Η έμπρακτη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τη διάθεση 12 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των σωματείων με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.
  • Η νομοθέτηση φορολογικών και αναπτυξιακών κινήτρων.

Καταψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στηλίτευσε το νέο νομοσχέδιο καταγγέλλοντας ότι έτσι επιχειρείται ο έλεγχος του αθλητικού κινήματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό, φωτογραφικό, επικίνδυνο για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

«Η ανανέωση προσώπων καλλιεργείται, δεν επιβάλλεται, ούτε επιτυγχάνεται με αντισυνταγματικές διατάξεις» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ξανθόπουλος, που άφησε αιχμές για το ζήτημα της αναδρομικότητας του ορίου θητειών.

«Πρόκειται για ένα προβληματικό νομοσχέδιο, που δεν θα ωφελήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και εξυπηρετεί ιδιοτελή κίνητρα για πλήρη έλεγχο των ομοσπονδιών» κατέληξε για να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει επί της αρχής το σχέδιο νόμου.

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Βουλή, υφυπουργός Αθλητισμού, αθλητικό νομοσχέδιο, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK