03:02 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη (17/9).

Στην τελική ευθεία για να γίνει νόμος του κράτους μπήκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τη Δευτέρα (14/09).

Επί της αρχής υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο εισηγητής της μειοψηφίας, Θάνος Μωραΐτης, κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ότι βάζει το αθλητικό κίνημα στο απόσπασμα και ότι ενσπείρει τον διχασμό στην αθλητική οικογένεια. Παράλληλα, είπε πως πρόκειται για νομοσχέδιο «που αποστρέφεται κάθε δημοκρατική μεταρρύθμιση», καθώς και για «ωμή και βίαιη παρέμβαση στα διοικητικά του αθλητισμού, που αντίκειται στο Σύνταγμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επαναφορά της διάταξης για περιορισμό δύο θητειών, που υπήρχε στν νόμο Βασιλειάδη, αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ.

Ο αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έκανε λόγο για επέμβαση στο αυτοδιοίκητο, ήταν υπέρ της ανανέωσης στις Ομοσπονδίες, αλλά χωρίς τα ηλικιακά όρια και την αναδρομικότητα.

Το ΚΚΕ τόνισε πως στόχος είναι ο έλεγχος των εκλογών και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, ενώ η Σοφία Σακοράφα του ΜέΡΑ 25 έκανε λόγο για «απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στον χώρο του αθλητισμού».

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (16/9, 12:00), με τη β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη (17/9).

Tags:
ψήφος, Λευτέρης Αυγενάκης, αθλητικό νομοσχέδιο, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK