22:39 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να αφήσει τις αθλήτριες να συμμετέχουν στα αγωνίσματα φορώντας σορτσάκια και όχι τα κλασικά κορμάκια.

Μια ριζοσπαστική απόφαση πήρε η γυμναστική Ομοσπονδία της Νέας Ζηλανδίας, καθώς πλέον επιτρέπει στις γυναίκες αθλήτριες να αγωνίζονται φορώντας σορτσάκια και όχι κορμάκια, ώστε να μην εκθέτουν το σώμα τους.

Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν οι διαμαρτυρίες πολλών γνωστών αθλητριών που αποκάλυψαν πως είχαν υποστεί σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.

Οι αθλήτριες έκαναν λόγο για τρομοκρατία, body shaming (σ.σ. το να κατακρίνεις κάποιον για το σώμα του) και άβολη αίσθηση, αποτέλεσμα του γεγονότος πως φορούσαν αποκαλυπτικά κορμάκια.

Κάποιες αθλήτριες ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν ακόμα και να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από τους αγώνες, καθώς ένιωθαν άβολα με τα κορμάκια ενώ ήταν αδιάθετες.

«Όταν έκανα ασκήσεις εδάφους, δεν έβαζα τίποτα εκεί ανάμεσα στα πόδια μου σε περίπτωση που αδιαθετούσα» είπε η 15χρονη Λίνα.

Ο κανονισμός έχει ισχύ μόνο στις διοργανώσεις της Νέας Ζηλανδίας, αφού στον υπόλοιπο κόσμο οι αθλήτριες πρέπει να φορούν κορμάκια, αν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία σκέφτεται και αυτή να αναθεωρήσει τους κανονισμούς της και να επιτρέψει τα σορτς.

Tags:
Νέα Ζηλανδία, κανόνες, ρυθμική γυμναστική, γυμναστική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK