07:41 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο τοπικός ιστιοπλοϊκός όμιλος διοργάνωσε την Κυριακή (13/09) έναν πρωτότυπο αγώνα, τον «Woof race», όπου πρωταγωνιστές ήταν τα συμπαθή τετράποδα.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τα αδέσποτα στην Ελλάδα, ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Κέρκυρας πήρε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (13/09) διοργάνωσε το «Woof race», έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα με κυβερνήτες... σκύλους και πλήρωμα ανθρώπους.

Το πλέον ξεχωριστό ήταν πως η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σκύλων ήταν πρώην αδέσποτα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον αγώνα πήραν μέρος 25 σκάφη, ενώ τα σκυλιά φορούσαν ειδικά για εκείνους ραμμένες μπαντάνες και ήταν 17. Το μήνυμα που αναγραφόταν στις μπαντάνες των skippers  ανέφερε: «Η ζωή είναι όμορφη όταν έχεις οικογένεια».

To κόστος συμμετοχής ήταν 20 ευρώ ανά σκάφος και τα έσοδα διατέθηκαν στο φιλοζωικό σωματείο "ΚΙΒΩΤΟΣ- THE ARK". Οι συμμετέχοντες προέβησαν και σε δωρεές πέραν του παραβόλου συμμετοχής.

Ο ΙΟΚ απηύθυνε κάλεσμα και σε άλλους ομίλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις για τα αδέσποτα, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και λύση στο θέμα των εγκαταλελειμμένων ζώων της Ελλάδας.

Tags:
ιστιοπλοΐα, αγώνας, σκάφη, κυβερνήτης, σκυλιά, Κέρκυρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK