19:54 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Αθλητισμού πήρε θέση στα όσα έχουν καταλογίσει στο υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο.

Θέση στα επικριτικά σχόλια για το υπό ψήφιση νέο αθλητικό νομοσχέδιο πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε.

Αρχικά, ο κ. Αυγενάκης στάθηκε θετικός στο αίτημα της ΕΟΕ και του συλλόγου Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών να έχουν ψήφο οι αθλητές στα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που οι αθλητές θα συμμετέχουν στα συμβούλια.

Αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε στο νέο νομοσχέδιο περί παρέμβασης της κυβέρνησης στις εκλογές των Ομοσπονδιών, απάντησε πως δίνεται ρόλος και δικαίωμα ψήφου στα νόμιμα κι ενεργά σωματεία και όχι στα εικονικά.

Επίσης, σχετικά με το Μητρώο Αθλητικών Φορέων και το επίμαχο θέμα του ορίου ηλικίας, σημείωσε πως προβλέπονταν και στο προηγούμενο νομοσχέδιο Βασιλειάδη επί ΣΥΡΙΖΑ, «όμως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ», όπως είπε.

Όσον αφορά στις κατηγορίες περί απόπειρας παρέμβασης στις εκλογικές διαδικασίες των ομοσπονδιών, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι, σε ψήφισμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τον περασμένο Νοέμβριο, γινόταν λόγος για αυτορύθμιση των Ομοσπονδιών και εναρμόνιση των καταστατικών τους με εκείνα των αντίστοιχων διεθνών συνομοσπονδιών, μέσα σε ένα εξάμηνο.

Tags:
Βουλή, αθλητικό νομοσχέδιο, υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK