05:02 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νέο νομοσχέδιο ψηφίστηκε με την αντιπολίτευση να ασκεί δριμεία κριτική και την Πέμπτη (17/09) εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, κατ΄ άρθρον και στο σύνολό του το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Η επεξεργασία του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή ολοκληρώθηκε και την Πέμπτη (17/9, 10 π.μ.) εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Μωραΐτης: «Επιδιώκετε τον απόλυτο έλεγχο των Ομοσπονδιών».

Ο εισηγητής της μειοψηφίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, άσκησε δριμεία κριτική στο νομοσχέδιο.

Ο Μωραΐτης κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πως «εργαλειοποίησε» πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες για δικές του πολιτικές σκοπιμότητες, αναφερόμενος στο βίντεο στήριξης του νομοσχεδίου όπου διάφοροι αθλητές τάσσονταν υπέρ.

Επίσης, ζήτησε ξανά από τον κ. Αυγενάκη να αποσαφηνίσει αν ισχύει ή όχι η αναδρομικότητα των θητειών και κατηγόρησε τον υφυπουργό ότι στόχος είναι ο έλεγχος των Ομοσπονδιών.

Πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως συμφωνούν με το Μητρώο Αθλητικών Φορέων και την εξάλειψη των σωματείων «σφραγίδα», κατηγόρησε όμως την κυβέρνηση ότι το χρησιμοποιεί για λάθος σκοπούς.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην απάντηση του αρνήθηκε τον όρο «εργαλειοποίηση» και υπογράμμισε ότι «οι Ολυμπιονίκες και οι πρωταθλητές δικαιούνται να έχουν άποψη».

Tags:
υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αθλητικό νομοσχέδιο, Ολομέλεια, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK