21:03 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του αξιωματούχου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Όλι Ρεν, για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στο άθλημα.

Η πανδημία είναι πολύ πιθανό να κοστίσει 14 δισ. δολάρια φέτος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, περίπου δηλαδή να χάσει το 1/3 της αξίας του, όπως τόνισε αξιωματούχος της FIFA.

O Όλι Ρεν, που είναι επικεφαλής της επιτροπής για τις επιπτώσεις της πανδημίας, είπε ότι η Συνομοσπονδία, μαζί με οικονομικούς συμβούλους, είχε εκτιμήσει ότι όσον αφορά στους συλλόγους οι απώλειες θα είναι 40 με 45 δισ. δολάρια.

Τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια προκύπτουν βάσει των τωρινών δεδομένων και του restart που έχει γίνει, όμως θα ήταν τελείως άλλη η εικόνα αν δεν υπήρχε το τρίμηνο lockdown.

«Το ποδόσφαιρο χτυπήθηκε πολύ από την πανδημία κι έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, με τις ομάδες να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Επίσης, ανησυχώ πολύ για τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες και τους συλλόγους στις χαμηλές κατηγορίες» είπε ο άλλοτε Ευρωπαίος Επίτροπος και νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Φινλανδίας.

Ο Ρεν τόνισε πως το ποδόσφαιρο έχει σοβαρά προβλήματα στη Νότια Αμερική, ενώ εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Ασία και Αφρική.

Η FIFA έχει διαθέσει κονδύλι ενίσχυσης 1,5 δισ. δολαρίων για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία και ήδη οι 150 από τις 211 Ομοσπονδίες έχουν ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Tags:
ζημιές, ποδόσφαιρο, FIFA, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK