03:02 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο 32χρονος Μουχάμεντ Ίκραμ γεννήθηκε χωρίς χέρια, όμως χάρη σε μια τεχνική που έχει αναπτύξει, έχει γίνει εξπέρ στο άθλημα, προκαλώντας τον θαυμασμό.

Όταν ένας άνθρωπος εκ γενετής δεν έχει χέρια, είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι θα μπορούσε να παίζει μπιλιάρδο.

Ο Μουχάμεντ Ίκραμ όμως απέδειξε πως στη ζωή πάνω από όλα μετράει η θέληση, καθώς ο 32χρονος Πακιστανός έχει γίνει άσος στο επιτραπέζιο σπορ, σπρώχνοντας τις μπάλες με το πρόσωπό του.

«Είναι σκληρή δουλειά και απαιτεί πολλή εξάσκηση. Αν υπάρχει παίκτης σαν εμένα, είμαι έτοιμος να παίξουμε» είπε ο Μουχάμεντ, ενώ ήταν σε μια αίθουσα μπιλιάρδου στη μικρή πόλη του Σαμούντρι, στην ανατολική επαρχία του Πουντζάμπ.

Γεννημένος σε πάμφτωχη οικογένεια μαζί με τα οκτώ αδέρφια του, δεν πήγε σχολείο και πέρασε την παιδική του ηλικία μόνος.

Ως έφηβος του άρεσε να παρακολουθεί τους άλλους να παίζουν και ξεκίνησε «κρυφά» προπονήσεις.

«Στην αρχή έσπρωχνα τις μπάλες μόνος μου σε ένα άδειο τραπέζι. Με τον καιρό βελτιώθηκα και άρχισα να παίζω και με τους άλλους» σχολίασε ο Μουχάμεντ.

Οι γονείς του επειδή φοβούνταν ότι θα τραυματιστεί, για χρόνια του απαγόρευαν να παίζει, όμως πέρυσι ξανάρχισε. Τα κατορθώματά του έγιναν γρήγορα viral και έγινε διασημότητα στην κοινότητα του Πακιστάν που παίζει μπιλιάρδο.

Μετά το κρίκετ, που είναι το εθνικό άθλημα, το μπιλιάρδο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα.

«Δεν του παίρνουμε λεφτά, απεναντίας κάποιοι πληρώνουν για να παίξουν μαζί του. Δεν έχει ανταγωνισμό. Στο κρίκετ και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ανάπηροι παίκτες, στο μπιλιάρδο όμως είναι μοναδικός» σχολίασε ο ιδιοκτήτης της αίθουσας Μουχάμεντ Ναντίμ.

Tags:
ανάπηρος, χέρια, άθλημα, Πακιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK