18:41 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ένα άθλημα που δεν έρχεται σε επαφή με τα χέρια είναι το Toe Wrestling. Δηλαδή το μπρα-ντε-φέρ, αλλά με τα πόδια.

 Η χειροπάλη είναι ένα επίσημο άθλημα και στην Ελλάδα που οι περισσότεροι το ξέρουν ως μπρα ντε φερ, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι δύσκολο κάποιος να το επιχειρήσει.

Μια ενναλακτική είναι η πάλη με τα δάχτυλα του ποδιού (toe wrestling), μπορεί στη χώρα μας να μην είναι διαδεδομένο, αλλά στο εξωτερικό υπάρχει και παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η πάλη με τα δάχτυλα των ποδιών είναι ένα άθλημα που περιλαμβάνει δύο αντιπάλους που «κλειδώνουν» τα πόδια τους και προσπαθούν να... καρφώσουν το πόδι του άλλου προς τα κάτω χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο, όπως με το μπρα ντε φερ.

Για να παίξουν, οι παίκτες πρέπει να βγάλουν τα παπούτσια και τις κάλτσες τους καθώς το παιχνίδι παίζεται με γυμνά πόδια.

Τρεις γύροι παιχνιδιού

Είναι κοινή ευγένεια για κάθε παίκτη να αφαιρεί τα παπούτσια και τις κάλτσες του άλλου παίκτη. Οι παίκτες πρέπει να συνδέσουν τα δάχτυλα των ποδιών και το πόδι κάθε παίκτη πρέπει να αγγίζει το πόδι του άλλου ατόμου. Υπάρχουν τρεις γύροι που παίζονται και είναι πρώτα με το δεξί πόδι και μετά το αριστερό και το δεξί πάλι εάν είναι απαραίτητο.

Οι εμπνευστές του Toe Wrestling

Το παιχνίδι εφευρέθηκε από τέσσερις πότες στο Staffordshire το 1974, τους Pete Cheetham, Eddie Stansfield, Pete Dean και Mick Dawson, ο οποίος είδε και τους κανόνες να δημοσιεύονται στη Yorkshire Evening Post, αφού η φίλη του Mick, η Angie Edward, είχε έναν πατέρα που ήταν ο συντάκτης.

Μάλιστα, ο Mick έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής, διατηρώντας τον τίτλο τον επόμενο χρόνο το 1975. Το άθλημα κερδίζει δημοτικότητα και παρόλο που η Ολυμπιακή επιτροπή αρνήθηκε να το αναγνωρίσει, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης με τα δάχτυλα των ποδιών διεξάγεται κάθε χρόνο στην πατρίδα του The Royal Oak στο Wetton κοντά στο Ashbourne στην Αγγλία.

Για άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Υπάρχει κατηγορία για άνδρες με τωρινό πρωταθλητή τον Alan «Nastyν» Nash, τις γυναίκες με κορυφαία την Lisa «Twinkle Toesν» Shenton και τα παιδιά με νικήτρια την Dolly Millward.

Εκδηλώσεις του Toe Wrestling πραγματοποιούνται στο Πακιστάν, την Ινδία και την Κίνα.

Tags:
κορονοϊός, πανδημία, αγώνας πάλης, πόδια, μεσαίο δάχτυλο, δάχτυλο, δάχτυλα, άθλημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK