05:02 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1396)
0 01
Βρείτε μας

Η πανδημία του κορονοϊού έχει βάλει σε κίνδυνο τη διεξαγωγή του Australian Open 2021, με τον διευθυντή της διοργάνωσης να εκφράζει τις ανησυχίες του.

Ο διευθυντής αγώνων του Australian Open, ο Κρεγκ Τάιλι ανησυχεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και αναφέρθηκε σε αυτό χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πρώτο Grand Slam της σεζόν θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Πάντως, για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να υπάρχει συμφωνία με τις Αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή του τουρνουά, αφού η  Μελβούρνη αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας. Όποιος επισκεφτεί την Αυστραλία, θα πρέπει να μείνει σε αυστηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο όπου θα πληρώνει ο ίδιος. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθούν οι τενίστες, αφού δεν θα μπορούν να προπονηθούν.

«Δεν πρόκειται να έρθουν οι τενίστες αν πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, πριν την έναρξη της σεζόν. Δεν μπορείς να τους ζητήσεις να είναι σε καραντίνα και μετά να είναι έτοιμοι να παίξουν σε ένα Grand Slam. Συμφωνούμε βέβαια στον κανονισμό που επιβάλλει την καραντίνα σε όποιον έρθει στην Αυστραλία. Θα διαπραγματευτούμε και θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε συμφωνία προκειμένου να επιτρέπεται η προπόνηση στους τενίστες και στη συνέχεια να οδηγούνται στο ξενοδοχείο. Θα είναι ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα επιτρέπεται η κίνηση μόνο μεταξύ γηπέδων και ξενοδοχείου» είπε ο Τάιλι.

Ο Αυστραλός παράγοντας επίσης πως πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν το 50% της πληρότητας των εγκαταστάσεων και το πιθανότερο σενάριο αναφέρει ότι θα επιτρέπεται μόλις το 25% των θεατών στις κερκίδες.

Το Αυστραλιανό Όπεν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 18 έως 31 Ιανουαρίου 2021.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1396)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Αυστραλιανό OPEN, Australian Open, Open, τένις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK