00:01 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ομάδα του Λονδίνου ρίχνεται και αυτή στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Sports for Climate Action Framework».

Όλο και περισσότεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα στην Premier League που εντάχθηκε στο «Sports for Climate Action Framework», ένα πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση των επιπτώσεων στο κλίμα.

Μία από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο σύλλογος του Λονδίνου είναι ως το 2050 να έχουν πετύχει ουδετερότητα άνθρακα, όπως έχουν πράξει η Γιουβέντους, η Βόλφσμπουργκ και η Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, πρέπει να μειώσουν τον συνολικό αντίκτυπό τους, αλλά και να εκπαιδεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, σχετικά με τη δράση για το κλίμα και να προωθήσουν τη βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση.

Ήδη οι «κανονιέρηδες» έχουν εγκαταστήσει ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία το 2018, ενώ έχουν φυτέψει πάνω από 29.000 δένδρα για να δημιουργηθεί ένα δάσος κοντά στο προπονητικό κέντρο.

Ο λόγος για το «London Colney», όπου έχει τοποθετηθεί ένα σύστημα ανακύκλωσης νερού με επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια, καθώς και συσκευές διανομής νερού, αλλά και φωτισμός LED σε όλους τους χώρους του.

Tags:
κλιματική αλλαγή, περιβάλλον, Premier League, Άρσεναλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK