12:24 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν οι επαγγελματικοί σύλλογοι σε ποδόσφαιρο και χόκεϊ προκειμένου να αντισταθμίσουν τις οικονομικές απώλειές τους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας σκοπεύει να διαθέσει ένα σεβαστό οικονομικό κονδύλι στους επαγγελματικούς συλλόγους ποδοσφαίρου και χόκεϊ προκειμένου να αποζημιωθούν για τη χασούρα που έχουν από τα μηδενικά έσοδα από τα εισιτήρια.

Βέβαια, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις προκειμένου να λάβουν την επιχορήγηση που ισούται με τα 2/3 της απώλειας των εσόδων από το γεγονός ότι δεν κόβουν εισιτήρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού οι αγώνες διεξάγονται χωρίς θεατές.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες θα πρέπει να μειώσουν τους μισθούς τους, να μην αποδώσουν μέρισμα στους μετόχους, να συνεχίσουν να επενδύουν στις ακαδημίες και στις γυναικείες ομάδες και τέλος να είναι 100% διάφανες ως προς τα οικονομικά τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ποσό των 162 εκατ. ευρώ που είχε κρατηθεί για δανεισμό των ομάδων το 2021 μπορεί να δοθεί ως «μη επιστρεπτέα συνδρομή».

 

Tags:
χόκεϊ, ποδόσφαιρο, πανδημία, Ελβετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK