20:50 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (516)
0 01
Βρείτε μας

Δημοσίευμα αναφέρει πως η κυβέρνηση σκέφτεται να ανταμείβει όσους εμβολιαστούν προσφέροντας ως αντάλλαγμα είσοδο σε αγώνες και όχι μόνο.

Στη Βρετανία σκέφτονται να δώσουν ως κίνητρο για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, έναν κώδικα QR που θα χρησιμοποιείται ως απόδειξη ότι έχουν κάνει το εμβόλιο και με αυτό το «πάσο» θα μπορούν να μπαίνουν σε αγώνες και άλλα event, όπως αναφέρει η «Daily Telegraph».

Ο κωδικός QR των εμβολιασμένων, που μπορούν να έχουν και στο κινητό τους, θα τους δίνει πρόσβαση σε αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα, ώστε να μπορούν να κάθονται και δίπλα σε ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Νομίζω υπάρχουν πολλοί που το θεωρούν ως φυσιολογικό επόμενο και πολύς κόσμος ενδιαφέρεται» ανέφερε ένας Βρετανός ανώνυμος υπουργός.

Φυσικά, όλα αυτά στη θεωρία αφού δεν υπάρχει εμβόλιο στη Βρετανία κατά του κορονοϊού, αν και η χρήση του κωδικού QR είναι ήδη διαδεδομένη στο βρετανικό ΕΣΥ.

Πριν από τις εγχειρήσεις, ζητείται ένας κωδικός QR μόλις φτάνουν στο χειρουργείο και σκέφτονται να το επεκτείνουν και σαν app το οποίο θα λειτουργεί ως «διαβατήριο ανοσίας» ώστε να αναγνωρίζονται όσοι έχουν αντισώματα κατά του ιού.

Εν τούτοις, η ιδέα δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, καθώς κάποιοι παρατήρησαν πως αφενός τα τεστ δεν ήταν ακριβή, αφετέρου υπήρξαν ανησυχίες ότι το «διαβατήριο» θα λειτουργούσε ως «διεστραμμένη λογική» για ανθρώπους που θα μολύνονταν μόνο και μόνο για να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα.

Πρόσφατα, υπήρξαν φωνές που έλεγαν πως η κυβέρνηση πρέπει να επιβραβεύει όσους κάνουν τεστ, από το να τιμωρούν, δεδομένης της σημασίας που έχουν τα μαζικά τεστ στον πληθυσμό, ιδίως για τους ασυμπτωματικούς φορείς. Για παράδειγμα, όσοι ήταν αρνητικοί στο τεστ θα μπορούσα να έχουν ένα «βραχιολάκι» και να μπορούν να πάνε σε διάφορα θεάματα.

Οι υποστηρικτές αυτής της πρακτικής έδωσαν ως παράδειγμα τη Σλοβακία που με τον τρόπο αυτό σε λιγότερο από δυο εβδομάδες έκανε τεστ στο 97% του πληθυσμού, Πάντως, η Ticketmaster που πήγε να κάνει κάτι ανάλογο, να αφήνει δηλαδή θεατές να έρχονται στα events που διοργανώνει έχοντας ως απόδειξη ότι έχουν κάνει τεστ, αναγκάστηκε να κάνει πίσω λόγω της κατακραυγής.

Το γνωστό βρετανικό thnink tank Policy Exchange δημοσίευσε μια έρευνα που παρακινούσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το πλάνο της για την ψηφιακή ταυτότητα λέγοντας ότι η δημιουργία ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού μπορεί να δώσει ώθηση στον εθελοντικό εμβολιασμό.

Γενικά, η βιάση αναφορικά με τον εμβολιασμό έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά, καθώς πολλοί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της πίεσης του χρόνου.

Η πρόωρη κυκλοφορία του εμβολίου για τη γρίπη των χοίρων το 2009 είχε τότε καταστροφικά αποτελέσματα, με το κράτος να πληρώνει μετά για αποζημιώσεις.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (516)
Tags:
ποδόσφαιρο, κορονοϊός, εμβόλιο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK