08:25 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχος των Νοτιοκορεατών αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός γυμναστή που κατάφερε να υπερπηδήσει τον φράχτη για να μπει παράνομα στη χώρα.

Την προσοχή της κοινής γνώμης στη Νότια Κορέα έχει τραβήξει η περίπτωση ενός Βορειοκορεάτη που φέρεται να πήδηξε έναν φράχτη ύψους τριών μέτρων στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών για να εισέλθει στο νοτιοκορεάτικο έδαφος.

Την ιστορία επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Νότιας Κορέας για έναν άνδρα, βραχύσωμο και πάνω από 20 ετών, ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών της Σεούλ για το πώς εισήλθε στη χώρα και το ποια ήταν τα κίνητρά του. Οι αρχές της χώρας φέρεται να τον έχουν βάλει να πηδήξει δυο φορές για να επιβεβαιώσει την ιστορία του.

Λόγω πάντως του σωματότυπού του και της εμπειρίας του στη γυμναστική, εικάζεται πως μπορεί όντως να το έκανε.

Σύμφωνα με τις συνοριακές αρχές, τα συρματοπλέγματα φαίνονται λυγισμένα, όχι όμως κομμένα ή αλλαγμένα. Αυτό όμως που τους προβληματίζει είναι το γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του φράχτη.

Στις 4 Νοεμβρίου ο άνδρας συνελήφθη από τον στρατό της Νότιας Κορέας, λίγες ώρες αφότου διάβηκε πεζός τη συνοριακή γραμμή σε ένα φυλάκιο στην ανατολική περιοχή των συνόρων με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως ήταν ένας πολίτης που αυτομόλησε.

Πάντως, πολλοί κατηγόρησαν τις αρχές για την αργοπορημένη αντίδρασή τους, καθώς πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στην περιοχή. Το 2012 ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης πέρασε απαρατήρητος σε ένα φυλάκιο της Νότιας Κορέας.

Για την ώρα ο στρατός δεν έχει ανακοινώσει το πόρισμα της έρευνάς του για το περιστατικό.

Tags:
σύνορα, γυμναστική, φράχτης, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK