07:07 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι και η μετάθεση τους για του χρόνου λόγω της πανδημίας εκτόξευσε και άλλο το κόστος της διοργάνωσης.

Η επιβεβλημένη -εξαιτίας του κορονοϊού- αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πέρυσι το καλοκαίρι θα σημαίνει αυτόματα και αύξηση του κόστους στους διοργανωτές Ιάπωνες.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 200 δισεκατομμύρια γεν επιπλέον (ερίπου 1,6 δισ. Ευρώ), όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Yomiuri», η οποία επικαλείται ανθρώπους που εμπλέκονται στους Αγώνες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι Αγώνες πριν από την αναβολή κόστιζαν 1,35 τρισεκατομμύρια γεν (10,9 δισ. Ευρώ).

Πάντως αντικείμενο διαβούλευσης ανάμεσα στην Οργανωτική Επιτροπή, την κυβέρνηση και τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο είναι το πού θα μετακυλισθεί το κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται πληρωμές στο προσωπικό, καθώς και εισαγωγή νέων συστημάτων για την επιστροφή χρημάτων από τα εισιτήρια, αλλά όχι μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διοργανωτές είχαν εκτιμήσει αρχικά πως η καθυστέρηση στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κόστιζε σχεδόν 2,4 δισεκατ. ευρώ, αλλά κατάφεραν να μειώσουν αυτό το ποσό απλοποιώντας κάποιες εκδηλώσεις.

Tags:
αναβολή, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK