14:47 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας πρώην προπονητής γυμναστικής στην ομάδα Καστεγιόν στην Ισπανία, ο Κάρλος Φρανθ, εκμεταλλεύτηκε το επαγγελματικό του κύρος για την κακοποίηση ανηλίκων.

Ο πρώην προπονητής καλλιτεχνικής γυμναστικής του συλλόγου, Betxí (μια μικρή πόλη 5.700 κατοίκων στην επαρχία του Καστεγιόν) καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανηλίκων. Υπήρξαν εννέα ακόμη θύματα.

«Τα γεγονότα που δηλώθηκαν αποτελούν, αποδεδειγμένα, τρία συνεχή εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης, το καθένα αφορά σε ανηλίκους. Ομοίως, η σεξουαλική κακοποίηση θα πρέπει να θεωρείται επιδεινωμένη, διότι ο εναγόμενος διέπραξε το έγκλημα εκμεταλλευόμενος την κατάστασή του ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής ανηλίκων μαθητών για περισσότερο από 40 χρόνια» είπε ο Εισαγγελέας.

Ο προπονητής παραδόθηκε 13 ημέρες μετά την εκδίκαση της δίκης και ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει 22 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για τον 63χρονο τεχνικό.

Έκανε κινήσεις τριβής μέχρι να έρθει σε σεξουαλική ικανοποίηση

Ο Κάρλος Φρανθ ήταν για 31 χρόνια, μέχρι τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2017, καλλιτεχνικός προπονητής γυμναστικής σε κορίτσια ηλικίας 6 έως 17 ετών και, ταυτόχρονα, επιστάτης στο δημοτικό αθλητικό κέντρο της ομάδας.

Χρησιμοποίησε το επαγγελματικό κύρος λόγω της κατάστασής του ως προπονητή και ως επιστάτη σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, και με τη δικαιολογία να κάνει μασάζ σε ανηλίκους, έβαζε τα πόδια των θυμάτων του στα γεννητικά του όργανα και άρχιζε κινήσεις τριβής μέχρι να έρθει σε σεξουαλική ικανοποίηση. 

Tags:
σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, ποινή φυλάκισης, μασάζ, προπονητής, γυμναστική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK