15:11 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπέρογκο είναι το κόστος της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, το οποίο αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως δημοσιοποίησαν, την Παρασκευή (04/12), οι Ιάπωνες διοργανωτές.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έως το 2021 εξαιτίας της νόσου COVID-19 αναμένεται να κοστίσει στους Ιάπωνες διοργανωτές επιπλέον 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, την Παρασκευή (04/12), από την Oργανωτική Eπιτροπή των Aγώνων και την κυβέρνηση της χώρας.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, θα καλυφθεί από τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνω αναμένεται να καλύψει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το υπόλοιπο κόστος, που εκτιμάται σε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια, θα αναληφθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Οι διοργανωτές εξήγησαν ότι το κόστος που βαρύνει τόσο την κυβέρνηση της Ιαπωνίας όσο και τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο, θα είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των μέτρων πρόληψης για τη νόσο COVID-19.

Στη δημοσίευση υποστηρίζεται το εξής:

«Η ιαπωνική κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για την κάλυψη των δαπανών για το σύστημα επιθεώρησης αθλητών της διοργάνωσης, καθώς το διοικητικό όργανο θα χρησιμεύσει για τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών στους Αγώνες, καθώς και για τη στήριξη των μέτρων ελέγχου των συνόρων».

Παρ' όλο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν λάβει χορηγίες άνω των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από την πανδημία, ο Τοσίρο Μούτο, διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης, την Παρασκευή (04/12), ότι το διοικητικό συμβούλιο θα αναζητούσε νέες συνεργασίες για την κάλυψη των αυξανόμενων δαπανών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν αναμένε να λάβει το ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, νωρίτερα φέτος.

Από την πλευρά της, τέλος, η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, δήλωσε ότι «η μεγαλύτερη πρόκληση της ομάδας είναι το πρόσθετο κόστος», αλλά και ότι χρειάστηκε να «κερδίσουν την κατανόηση και τη συμπάθεια του λαού του Τόκιο και του λαού της Ιαπωνίας».

Tags:
Ιαπωνία, Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες, COVID-19, lockdown, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK