10:43 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Ο γνωστός σχολιαστής αγώνων πατινάζ Βασίλι Ούτκιν παραπονέθηκε για το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας των πατινέζ πέφτει διαρκώς και δεν βλέπει γυναίκες.

Ο Βασίλι Ούτκιν, ένας από τους πιο διάσημους Ρώσους σχολιαστές αγώνων, παραπονέθηκε πως η καταξιωμένη προπονήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Ετέρι Τουτμπερίτζε έχει κάνει το άθλημα λιγότερο «θηλυκό και όμορφο», ρίχνοντας τον μέσο όρο ηλικίας των πατινέζ, καθώς στον χώρο κυριαρχούν πια οι 15χρονες.

Ο Ούτκιν τόνισε πως πλέον οι καριέρες των πατινέζ έχουν γίνει πολύ βραχύβιες, με τις μικρότερες σε ηλικία πατινέζ να μην αφήνουν χώρο δράσης για τις μεγαλύτερες που αναγκάζονται πρόωρα να αποσυρθούν.

Παράλληλα, σχολίασε ότι το γεγονός αυτό έχει κάνει λιγότερο ελκυστικό για το κοινό το άθλημα, αφού λείπουν οι πιο μεγάλες πατινέζ με καμπύλες.

«Διαφωνώ με αυτούς που λένε πως η Τουτμπερίτζε έκανε πιο όμορφο το πατινάζ. Πιο δημοφιλές το έκανε, όχι πιο όμορφο» σχολίασε ο Ούτκιν.

«Γιατί; Τα οπίσθια και τα στήθη έχουν εξαφανιστεί τελείως. Έχει (σ.σ. Η Τουτμπερίτζε) μόνο έφηβες στην ομάδα της. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι, όμως αν μιλάμε για ομορφιά... για μένα το πατινάζ χωρίς στήθη και οπίσθια δεν είναι τόσο ωραίο» πρόσθεσε.

Η γνωστή προπονήτρια έχει αναδείξει δεκάδες πατινέζ που έχουν κατακτήσει ολυμπιακά μετάλλια και πρωτιές σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Γιούλια Λιπνίτσκαγια και η Αλίνα Ζαγκίτοβα.

Tags:
στήθος, οπίσθια, καλλιτεχνικό πατινάζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK