03:40 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η χώρα μας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ το οποίο θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου του 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού – Τσιρλίντινγκ, Μιχάλης Φουντεδάκης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη τον ενημέρωσε πως εγκρίθηκε η ελληνική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Τσιρλίντινγκ.

Το εν λόγω event θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο στις 4-6 Νοεμβρίου του 2022 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών - φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο κ. Φουντεδάκης επισήμανε τις μεγάλες πιθανότητες ανάληψης και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το 2022 ή το 2023, το οποίο διεκδικεί με αξιώσεις η χώρα μας, για να το διοργανώσει στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της ΔΟΕ για την προσθήκη, στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, του Break Dance.

Το άθλημα (Αθλητικός Αγωνιστικός Χορός) ήδη καλλιεργείται από 15 σωματεία στους κόλπους της Ομοσπονδίας, συνεπώς η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για να διεκδικήσει δυναμικά την πρόκριση και τη συμμετοχή της στην παρθενική εμφάνιση του Break Dance σε Ολυμπιακούς, όπως τόνισε.

Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, Ηράκλειο, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ελλάδα, τσιρλίντερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK