00:59 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η γνωστή βρετανική εταιρεία επενδύσεων BC Partners που φέρεται να εξετάζει την εξαγορά της ιταλικής ομάδας έχει επικεφαλής τον Νίκο Σταθόπουλο.

Οι μεγαλύτερες ιταλικές ιστοσελίδες οικονομικού ενδιαφέροντος αναφέρουν πως η βρετανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων BC Partners θέλει να επενδύσει στην Ίντερ, χωρίς να αποκλείουν την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τη Suning.

Το ενδιαφέρον είναι πως επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Έλληνας Νίκος Σταθόπουλος.

Ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners
© Φωτογραφία : Twitter/Bloomberg Live
Ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners

Ο 51χρονος απόφοιτος του Χάρβαρντ και πολύγλωσσος (μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά) είναι πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς και έχει την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία και με δηλώσεις του στους Financial Times επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τους «νερατζούρι».

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Ίντερ αναζητούν επενδυτές για να περιορίσουν τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία, διευκρινίζοντας πως επιθυμούν να παραμείνουν μεγαλομέτοχοι στον σύλλογο.

Τα ρεπορτάζ πάντως αναφέρουν πως η BC Partners ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αν και όλα αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο.

Η Suning έχει το 70% των μετοχών της ομάδας, ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει στη Lion Rock, μιας εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ.

Tags:
Κίνα, μέτοχοι, εξαγορά, Ίντερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK