08:24 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Υπέρ της αναβολής ή της ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τάσσεται η πλειονότητα των Ιαπώνων, σύμφωνα με νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή (10/01).

Περίπου το 80% των Ιαπώνων φαίνεται πως προτιμά την ακύρωση ή την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς στη χώρα παρατηρείται αύξηση των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων της νόσου COVID-19, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (10/01).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τηλεφωνική δημοσκόπηση που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, το 35,5% θεωρεί ότι οι Αγώνες πρέπει να ακυρωθούν εντελώς, ενώ το 44,8% τάχθηκε υπέρ της εκ νέου αναβολής τους.

Οι Αγώνες του Τόκιο είχαν, αρχικά, προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, αλλά αναβλήθηκαν, τον περασμένο Μάιο, για έναν χρόνο εξαιτίας της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Μάλιστα, μεγάλο μέρος των υποδομών είχε ήδη αποπερατωθεί με τους διοργανωτές να έχουν ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή τους.

Πάντως, οι ερωτηθέντες θεώρησαν πως ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα φέρει ευθύνη για την αύξηση των καταγεγραμμένων μολύνσεων της νόσου COVID-19 στη χώρα και, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό αποδοχής του έχει πέσει στο 43%.

Ακόμα, το 68% των συμμετεχόντων εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση και μόλις το 25% χαρακτήρισε τα μέτρα προστασίας ως «κατάλληλα».

Στην έρευνα συμπεριελήφθησαν 715 νοικοκυριά και 1.274 αριθμοί κινητών τηλεφώνων και συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.041 απαντήσεις.

Tags:
Ιαπωνία, δημοσκόπηση, Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK