22:39 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Jonas Neubauer, επτά φορές νικητής του Κλασικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Tetris, πέθανε σε ηλικία 39 ετών. Απεβίωσε από «ξαφνική ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως είπε κάποτε ο Neubauer, μπήκε αρχικά στον κόσμο του Tetris αφού το έπαιξε στο Macintosh του θείου του σε ηλικία έξι ή επτά ετών. «Η απλότητά του με ενδιέφερε και μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι ήμουν ενάντια στο ίδιο το παιχνίδι και όχι σε έναν άλλο παίκτη» είχε πει.

Ο Neubauer συμμετείχε και κέρδισε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Tetris το 2010 και επέστρεψε για να κερδίσει ξανά το 2011, 2012 και 2013 πριν βγει δεύτερος το 2014.

Τρία σερί πρωταθλήματα

Επέστρεψε για να κερδίσει τρεις ακόμη φορές το 2015, το 2016 και το 2017, και επίσης ορίστε δύο παγκόσμια ρεκόρ το 2018 για την υψηλότερη βαθμολογία και τον ταχύτερο χρόνο σε 300.000 πόντους.

Πέθανε σε ηλικία 39 ετών από ένα «ξαφνικό ιατρικό επείγον», όπως γράφθηκε στο προφίλ του στο twitter. «Με βαριά καρδιά μεταφέρουμε τα τρομερά νέα ότι ο Jonas απεβίωσε από ένα ξαφνικό ιατρικό επείγον. Ήταν ο καλύτερος. Είμαστε συντετριμμένοι, συγκλονισμένοι από θλίψη, και ήδη μας λείπει πολύ».

Επίσης, ο επίσημος λογαριασμός του Tetris στο Twitter μοιράστηκε τα νέα για το θάνατο του Neubauer, λέγοντας πως είναι μια τεράστια απώλεια για διάφορους λόγους.

«Ο Jonas Neubauer ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες Tetris όλων των εποχών σε ικανότητα, πνεύμα και καλοσύνη. Οι καρδιές μας πηγαίνουν στην οικογένεια και τους φίλους του, και σε ολόκληρη την κοινότητα του Tetris, καθώς όλοι θρηνούμε τον θάνατό του».

Tags:
video games, video game, Games, θάνατος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK