11:15 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (282)
0 10
Βρείτε μας

Η Σοφία Μπεκατώρου σόκαρε με την εξομολόγησή της για ένα επεισόδιο σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από άνθρωπο της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας και η Έλενα Ακρίτα πήρε θέση.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για το συμβάν σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από άνθρωπο της Ομοσπονδίας όταν ήταν 21 ετών και η συγκλονιστική εξομολόγησή της έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή - Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρθηκε στο περιστατικό του παρελθόντος και περιέγραψε την κακοποίηση που υπέστη από σημαίνων παράγοντα της Ομοσπονδίας σε δωμάτιο ξενοδοχείου και μετά την ασέλγεια τόνισε πως γύρισε στο δωμάτιό της όπου η συναθλήτριά της κοιμόταν ανυποψίαστη και έκανε μπάνιο, επειδή ένιωθε βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Η Σοφία Μπεκατώρου δεν αποκάλυψε το όνομα του ανθρώπου της Ομοσπονδίας που την κακοποίησε σεξουαλικά και τον ανέφερε ως κύριο Χ στην ομιλία της στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».

Το ποστάρισμα της Έλενας Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα με ένα ποστάρισμα στην προσωπική της σελίδα στο facebook πήρε θέση για όλα όσα είπε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς.

«Αν η Σοφία Μπεκατώρου θέλει να αποκαλύψει το όνομα του βιαστή της θα το αποκαλύψει. Αν η Σοφία Μπεκατώρου δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του βιαστή της δεν θα το αποκαλύψει. Λόγος δεν πέφτει σε κανέναν ούτε για τον χρόνο που μίλησε, ούτε για τα περιστατικά που αφηγήθηκε, ούτε για τα ρούχα που φορούσε.
Η κυρία Μπεκατώρου θα διαχειριστεί όπως εκείνη κρίνει την ζωή της, την πληγή της, την οργή της. Κι εσάς που σας ξινίζει το ξένο τραύμα αντί να την θάβετε, φροντίστε καλύτερα να μάθετε στα δικά σας παιδιά πώς στον βιασμό το ‘όχι’ είναι ‘όχι’. Για να μην ζήσουν ποτέ αυτό που έζησε η (κάθε) Σοφία», έγραψε η δημοσιογράφος.
Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (282)
Tags:
Έλενα Ακρίτα, σεξουαλική κακοποίηση, Ελλάδα, ολυμπιονίκης, ιστιοπλοΐα, ιστιοπλόος, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK