06:06 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (295)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Στεργίου έγραψε ένα tweet για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και ανέφερε πως θα υπάρχει και συνέχεια.

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μετά την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έχει πολλούς ανθρώπους στο πλευρό της.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου συμπαραστάθηκε στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη ποστάροντας στην προσωπική του σελίδα στο Τwitter, γράφοντας:

«Με τη Σοφία έγινε μία μεγάλη αρχή. Θα έχει και συνέχεια. Με περισσότερη ενθάρρυνση. Με ακόμα πιο τολμηρές δημόσιες πολιτικές. Θέλει δουλειά πολλή για να ξεριζώσουμε την έμφυλη βία. Το "αντριλίκι", τη "μαγκιά", το δήθεν "μάτσο" πρότυπο που είναι ο φερετζές για ένα μάτσο κόμπλεξ».

​Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν αθλήτρια του ΝΟΒ και η Βουλιαγμένη εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει κάθε μορφή βίας: «Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης βρίσκεται δίπλα στην αθλήτριά του Σοφία Μπεκατώρου, αλλά και σε όλους τους αθλητές που έχουν βιώσει βία στο αθλητικό περιβάλλον, αντιδρά και συντάσσεται στην πάταξη τέτοιων φαινομένων. Η οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται είναι απολύτως απαγορευτική. Η ενημέρωση, η ασφάλεια και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, θα φέρουν την εξυγίανση της αθλητικής κοινότητας της χώρας μας, έτσι ώστε η υπερηφάνεια και η συγκίνηση που μας προσφέρουν τα μετάλλια των Ελλήνων αθλητών να μην σκιάζονται από κανένα μελανό σημείο».

 

 

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (295)
Tags:
Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελία, Νέα Δημοκρατία, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK