05:34 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (247)
0 10
Βρείτε μας

Οι δυο αθλητές φέρεται να πρότειναν στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου την κλήτευση οκτώ μαρτύρων για να καταθέσουν για την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης αθλητών και αθλητριών μετά τις καταθέσεις της Σοφίας Μπεκατώρου και του Νίκου Κακλαμανάκη στον εισαγγελέα.

Ως γνωστόν, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης σήμερα αποκάλυψε πως μια ανήλικη αθλήτρια προ εννέα ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Τι ζήτησαν από τον εισαγγελέα

Στο μεταξύ, η σημερινή εξέλιξη είναι πως αμφότεροι οι Ολυμπιονίκες μας στη σημερινή τους κατάθεση πρότειναν στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου την κλήτευση οκτώ ατόμων για να καταθέσουν για τα πεπραγμένα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μέσω της συνηγόρου τους, Έλλης Ρούσσου, οι δυο αθλητές ζήτησαν από τον κ. Σιμιτζόγλου, που εδώ και χρόνια είναι και αθλητικός Εισαγγελέας, την κλήση οκτώ νέων μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εισαγγελικός λειτουργός.

Παράλληλα, η κα Ρούσου ζήτησε από τον εισαγγελέα να αναζητήσει κρίσιμα έγγραφα που θα διευκολύνουν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Έναυσμα για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Κακλαμανάκη στη Βουλή για σοβαρές, ποινικά και μη, πράξεις μορφών βίας παραγόντων της Ομοσπονδίας σε βάρος αθλητών και σωρεία πράξεων κατάχρησης εξουσίας. Οι καταγγελίες εκείνες προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων εντός του χώρου.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (247)
Tags:
κατάθεση, μάρτυρας, εισαγγελέας, Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Κακλαμανάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK