11:57 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία υπέβαλε αναλυτική ενημερωτική έκθεση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας “World Sailing” για τη σεξουαλική κακοποίηση που κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου κατέθεσε την Τετάρτη (20/1) στον Εισαγγελέα, και εκτός από τη δική της προσωπική καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση φέρεται να είπε και για ένα περιστατικό συναθλήτριά της από την ιστιοπλοΐα, ενώ σήμερα έκανε μια συγκλoνιστική εξομολόγηση στο MEGA.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας (World Sailing) κίνησαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία να της στέλκνει αναλυτική ενημερωτική έκθεση.

Από «δυσάρεστο περιστατικό» σε «τραγικό συμβάν»

Η ΕΙΟ εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «τραγικό συμβάν σεξουαλικής κακοποίησης» την καταγγελία της Μπεκατώρου, όταν στην πρώτη της ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη το ανέφερε ως «δυσάρεστο περιστατικό».

«Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία επικοινώνησε χθες Τετάρτη με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας “World Sailing” και της υπέβαλε αναλυτική ενημερωτική έκθεση για το τραγικό συμβάν σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε η χρυσή Ολυμπιονίκης μας κα. Σοφία Μπεκατώρου. Στην έκθεση αναφέρονται και τα μέτρα που έλαβε η Ομοσπονδία όταν έγινε γνωστό το όνομα του παράγοντα που καταγγέλθηκε και ζήτησε την παραίτησή του τόσο από την θέση του Αντιπροέδρου όσο και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που έγινε. Ταυτόχρονα, πληροφόρησε την World Sailing ότι η Ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της Πειθαρχικής της Επιτροπής να ερευνά την υπόθεση και να συλλέγει όλα τα αναγκαία στοιχεία τα οποία θα δοθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα» αναφέρει η ανακοίνωση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας.

Επίσης, η διοίκηση της ΕΙΟ ενημέρωσε τα σωματεία της για όλες τις εξελίξεις και προέτρεψε τους αθλητές και αθλήτριές της να αρχίσουν να μιλάνε αν έχουν πέσει θύματα εγκληματικών αποτρόπαιων πράξεων.

Tags:
σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελία, Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ιστιοπλοΐα, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK