21:40 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η ΔΟΕ και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διέψευσαν το δημοσίευμα των «Times» περί οριστικής ματαίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η ΔΟΕ επανέλαβαν την Παρασκευή τη δέσμευση τους να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο διαψεύδοντας τα σενάρια περί ματαίωσης.

Πάντως, η δέσμευση αυτή μοιάζει απίθανο να ηρεμήσει την κοινή γνώμη και τη διάχυτη ανησυχία να φιλοξενηθεί μια τέτοια διοργάνωση εν μέσω πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε πως σχεδόν όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας μαζί με το Τόκιο βρίσκονται σε αυστηρό lockdown λόγω έξαρσης του κορονοϊού.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε το δημοσίευμα των «Times» ότι εσωτερικά έχει αποφασιστεί να ματαιωθούν οριστικά οι Αγώνες.

«Το διαψεύδουμε κατηγορηματικά» τόνισε αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μανάμπου Σακάι σε συνέντευξη.

Λίγο μετά και ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Γιαμασίτα χαρακτήρισε «ψευδές» το δημοσίευμα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της κυβερνήτριας του Τόκιο Γιούρικο Κόικε.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων διέψευσε επίσης το ρεπορτάζ, λέγοντας πως η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση είναι πλήρως επικεντρωμένοι στο να διοργανώσουν τους Αγώνες.

Tags:
Κυβέρνηση, Ιαπωνία, δημοσίευμα, ΔΟΕ, Τόκιο 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK