19:40 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κανόνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αναμένονται να παρουσιαστούν στη Λωζάνη στις 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», στις 4 Φεβρουαρίου αναμένονται να ανακοινωθούν οι κανόνες που θα επιτρέπουν σε 15.400 αθλητές και να εισέλθουν με ασφάλεια στην Ιαπωνία όταν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2021.

«Έχουμε δημιουργήσει τέσσερα διαφορετικά σενάρια. Το τρέχον σενάριο είναι πολύ παρόμοιο με εκείνα που έχουμε δημιουργήσει, με την πανδημία να είναι ανάμεσά μας και με ορισμένες χώρες ικανές να τη συγκρατήσουν και άλλες όχι» είπε η επικεφαλής του τομέα μέσων ενημέρωσης της ΔΟΕ Λουτσία Μονταναρέλα.

Όσοι ταξιδέψουν για την Ιαπωνία, αθλητές και μη, πιθανότατα θα αναγκαστούν να περάσουν από μια περίοδο καραντίνας στο σπίτι τους πριν πάρουν το αεροπλάνο για την Ασία.

Στη συνέχεια θα γίνει εξέταση στο αεροδρόμιο αναχώρησης, αλλά και κατά την άφιξη στην Ιαπωνία και συχνά τεστ για όσους μένουν στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια τεράστια πρόκληση, να δημιουργήσουμε μια φούσκα για όλους τους αθλητές. Είναι ένα πράγμα να δημιουργήσεις μία φούσκα για διακόσιους αθλητές σε ένα άθλημα, και ένα άλλο για χιλιάδες αθλητές σε διαφορετικά αθλήματα» πρόσθεσε η Μονταναρέλα.

Η απόφαση για τους θεατές την άνοιξη

Όσον αφορά τους θεατές η απόφαση για την παρουσία τους ή όχι θα ανακοινωθεί μέχρι την άνοιξη. Άλλωστε, η οργανωτική επιτροπή αναμένει να συγκεντρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Tags:
Τόκιο 2020, Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK