05:44 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία με ανακοίνωση της ζητάει από αθλητές και αθλήτριες να καταθέσουν ό,τι ξέρουν για περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης.

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα ακόμη περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης στον τομέα του αθλητισμού, αυτή τη φορά στην κωπηλασία. Μια παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας κατήγγειλε τον προπονητή της για σεξουαλική παρενόχληση και απρεπείς χειρονομίες στην ίδια, την αδελφή της αλλά και συναθλήτριές της.

«Να καταθέσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες»

Ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας και η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) εξέδωσε ανακοίνωση και χαιρετίζει την πρωτοβουλία του υφυπουργού να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα την καταγγελία για παρενοχλήσεις αθλητριών της κωπηλασίας.

«Η ΕΚΟΦΝΣ από την πρώτη στιγμή, που έλαβε γνώση του σχετικού δημοσιεύματος στην Κυριακάτικη εφημερίδα, ανακοίνωσε ότι θα στείλει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και ήδη το έχει πράξει πριν από την ανακοίνωση του υφυπουργού. Η θέση της Ομοσπονδίας από την αρχή ήταν ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. Γι’ αυτό, από την ίδια ημέρα της καταγγελίας, την Κυριακή 24/1, συγκρότησε αμέσως την Πειθαρχική Επιτροπή η οποία μετέβη την επομένη κιόλας, Δευτέρα (25/1), στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και ζήτησε από τους αθλητές και τις αθλήτριες να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για την καταγγελία και για οποιοδήποτε άλλο συναφές περιστατικό είχε υποπέσει στην αντίληψή τους ή τους απασχολούσε» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Θα λάμψει η αλήθεια»

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η Κωπηλατική Ομοσπονδία, αναφέρει πως η Πειθαρχική Επιτροπή εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να απομακρυνθούν από το κοινόβιο δύο προπονητές μέχρι να ολοκληρώσει η Πειθαρχική Επιτροπή το έργο της, εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. που συνήλθε εκτάκτως τη Τρίτη (26/1) το βράδυ.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για οικονομική αδιαφάνεια η ΕΚΟΦΝΣ με ανακοίνωσή της είχε δηλώσει ότι τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το νόμο και γι’ αυτό ήταν και παραμένει στη διάθεση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που θα της ζητηθούν. Για τη διασφάλιση της νομιμότητας άλλωστε έχει αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τον έλεγχο της ορθής τήρησης των οικονομικών της. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, χαιρόμαστε για την παραπομπή στον Εισαγγελέα των αβάσιμων ισχυρισμών για οικονομική αδιαφάνεια γιατί θα λάμψει η αλήθεια και θα αποστομωθούν οι συκοφάντες» καταλήγει η ανακοίνωση.
Tags:
εισαγγελική έρευνα, εισαγγελέας, Λευτέρης Αυγενάκης, Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού, προπονητής, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, καταγγελία, ομοσπονδία, κωπηλασία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK