06:16 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σημαντικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο φέρνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε το προτεινόμενο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Σε γενικές γραμμές, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την εναρμόνιση με την ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και για το καθεστώς λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων.

Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών κατηγοριών, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2021-22, αλλά και αυστηροποίηση των όρων συμμετοχής στη Super League 2 (ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο, εγγυητική επιστολή).

Επίσης, με το νέο νομοσχέδιο απελευθερώνονται οι μεταγραφές ερασιτεχνών αθλητών, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Βάσει της συγκεκριμένης διάταξης, κάθε ερασιτέχνης αθλητής θα είναι ελεύθερος να επιλέξει το σωματείο όπου θα συνεχίσει την καριέρα του, μετά την ενηλικίωσή του, ενώ προβλέπει την καταβολή τροφείων σε περίπτωση μεταπήδησης από ερασιτεχνική σε επαγγελματική ομάδα.

Tags:
ποδόσφαιρο, υπουργικό συμβούλιο, αθλητικό νομοσχέδιο, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK