18:31 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

O υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τις καταγγελίες από αθλητές για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης.

O υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και αναφέρθηκε στις καταγγελίες των αθλητών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

«Οι καταγγελίες αυτές έγιναν τώρα διότι οι ίδιοι οι αθλητές είδαν ότι υπάρχει μια ασφάλεια. Είδαν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά. Και το κάναμε από τον Νοέμβριο του ‘19 που περάσαμε τις διατάξεις με όρια θητειών και όρια ηλικίας. Να θυμίσω ότι τότε μας ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική τόσο από κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από βουλευτές του κόμματός μας. Όμως τελικά επιβεβαιωθήκαμε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν επηρεάστηκε από τις σειρήνες. Απεναντίας επέμενε σε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης και μεταρρύθμισης του αθλητισμού, του αθλητικού οικοδομήματος» είπε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Έφτασαν και σε μένα πάρα πολλά περιστατικά»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε πως βήμα-βήμα χτίστηκε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους αθλητές, που ήταν προτεραιότητά μαζί με τα ερασιτεχνικά σωματεία και έτσι άνοιξαν στόματα.

«Τον χορό έσυρε η Σοφία Μπεκατώρου δημοσιοποιώντας μια δική της ιστορία, πολύ σκληρή, και πλέον το ένα πίσω από το άλλο ακολουθούν πολλά περιστατικά, όχι μόνο σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης. Έφτασαν και σε μένα πάρα πολλά περιστατικά. Όμως δεν είναι όλα αξιοποιήσιμα και δεν σημαίνει ότι επειδή έφτασε ένα e-mail, ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα, αυτομάτως τα υιοθετούμε. Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και κυρίως μία αξιολόγηση. Δεν μπορούμε να σπιλώσουμε ούτε προσωπικότητε, ούτε οικογένειες. Και δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει μακροχρόνια παρουσία σε ένα διοικητικό όργανο ομοσπονδίας ή σωματείου αυτομάτως είναι και ένοχος. Είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε πως έχουν στείλει αρκετές περιπτώσεις στον αθλητικό εισαγγελέα και το υλικό και οι καταγγελίες συνεχίζουν να φτάνουν.

Tags:
σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, καταγγελία, αθλήτρια, αθλητές, αθλητής, υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK