07:21 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (187)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση να μπουν τελικά στο αρχείο, αλλά αυτό δεν απογοήτευσε την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη.

Τα αδικήματα που είχε καταγγείλει η Σοφία Μπεκατώρου έχουν παραγραφεί λόγω του έγιναν πριν από 23 χρόνια και ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορούσε μόνο να αρχειοθετήσει την υπόθεση.

«Η αποκάλυψη έχει προχωρήσει σε άλλη φάση»

Όμως, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας δεν φαίνεται να απογοητεύτηκε, αφού άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου και όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν μιλήσει για ό,τι έχουν υποστεί.

«Η παραγραφή ήταν αναμενόμενη. Δεν έχω απογοητευτεί επειδή έχουν ανοίξει τα στόματα πολλών ανθρώπων. Εκφράζονται και αντιστέκονται σε παρενοχλήσεις. Η κοινωνία είναι πιο έτοιμη να ακούσει και να κάνει αλλαγές. Έχει παραγραφεί η υπόθεσή μου, ωστόσο η αποκάλυψη ήταν πολύ συμβολική και ουσιαστική γιατί έχει προχωρήσει σε άλλη φάση. Είμαι αισιόδοξη ότι όλες οι πλευρές συνεργάζονται για να βρουν λύσεις. Πρέπει να υπάρχει στρατηγική και ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Δεν οδηγεί πουθενά μία διαφωνία που δεν έχει ως αποτέλεσμα κάποιες λύσεις. Υπάρχει το φως. Μπορεί κάποιος να βγει από το σκοτάδι. Αυτή είναι η νίκη μας. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η κοινωνία, αν το αγκαλιάσει με σωστό τρόπο. Οι ερωτήσεις τύπου "γιατί τώρα" δεν είναι ανθρώπινες. Πρέπει να λειτουργούμε με την ψυχή μας» είπε αρχικά η Σοφία Μπεκατώρου στην ΕΡΤ. 

«Η ελληνική κοινωνία και πολιτεία με αγκάλιασε και βρέθηκαν και άλλες γυναίκες και άντρες και κατήγγειλαν και άλλα περιστατικά και τώρα βρίσκουν το δίκιο τους. Είναι σαν να έχω δικαιωθεί αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί μου, προσπαθώ να τους κατευθύνω προς τη σωστή κατεύθυνση, ενημερώνοντας ακόμη περισσότερο. Ο αθλητισμός είναι ζωή, υπάρχουν όμως ορισμένοι που τον γκρεμίζουν και πρέπει να φύγουν, αυτό ισχύει σε όλη την κοινωνία. Καλό είναι για να περάσουμε στην κάθαρση είναι επώδυνη διαδικασία. Στεναχωριέμαι που δεν ήμουν μόνη, γιατί έχουν πονέσει πολλοί περισσότεροι άνθρωποι» είπε η αθλήτρια.

«Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που δεν έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη»

Τέλος, η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε πως εξυπηρετεί τη φωνή πολλών ανθρώπων και η ζωή της έχει αλλάξει προς το καλύτερο, αφού έχοντας ένα τέτοιο βαρίδι μέσα της ήταν πολύ ανασταλτικός παράγοντας για την υγεία της.

«Θέλω να βοηθήσω περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που δεν έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (187)
Tags:
Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ιστιοπλοΐα, εισαγγελέας, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, καταγγελία, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK