06:50 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (261)
0 11
Βρείτε μας

Η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε πως στην κατάθεση που έδωσε προ ημερών αναγκάστηκε να ξαναβιώσει το τραύμα από την αρχή, γεγονός που της προκάλεσε εφιάλτες.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Happy Day» του ALPHA η Σοφία Μπεκατώρου εκμυστηρεύτηκε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα τις δύσκολες στιγμές που έζησε, όταν αναγκάστηκε εκ νέου να μιλήσει για τον βιασμό της.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στη συνομιλία της με τον κ. Κώτσηρα αναφέρθηκε και στο θέμα της προστασίας των ενηλίκων και των τραυμάτων που κουβαλάνε από ανάλογα περιστατικά.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως στην κουβέντα που έκανε με την Μπεκατώρου μέσα στο Σαββατοκύριακο, της έλεγε πως όταν χρειάστηκε να ξανακαταθέσει για τον βιασμό που υπέστη, αναγκάστηκε να μπει και πάλι σε μια πολύ δύσκολη συναισθηματική κατάσταση.

«Ήμουν άρρωστη δυο μέρες»

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας τόνισε πως πριν από μέρες έπρεπε να ξαναζήσει το δυσάρεστο αυτό γεγονός εξ αρχής, για να μπορέσει να αφαιρεθεί από τον βιαστή της η άδεια να δίνει το παρών σε αθλητικούς χώρους.

Η Μπεκατώρου σημείωσε το πόσο επώδυνο της ήταν να ξαναβιώσει εκ νέου το τραύμα της, καθώς ήταν αναλυτική στην περιγραφή του γεγονότος για να μπορέσει να αποδείξει ότι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα.

«Υφυπουργέ, δε μπορώ να σας κρύψω ότι μετά από αυτό ήμουν άρρωστη, δύο ημέρες δεν μπορούσα να συνέλθω, έβλεπα πάλι εφιάλτες που για χρόνια με καταδίωκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, δεν είναι η μόνη που έχει ζήσει αυτή την κατάσταση, αλλά δεν μπορεί ο κόσμος να καταλάβει πώς είναι να το ξαναζείς, να γυρίζεις σε μαύρες περιόδους και να φλερτάρεις με την κατάθλιψη.

Η πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας σημείωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να βγεις στην επιφάνεια και να δεις το φως, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε φορά που αναγκάζεσαι να επιστρέψεις πάλι στο γεγονός, έχεις έναν μεγάλο φόβο ότι θα ξανακυλήσεις πίσω».

Στη συνομιλία της με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον ρώτησε για το τι μπορεί να γίνει με τα τραύματα των ενηλίκων θυμάτων από τέτοια γεγονότα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κώτσηρας εγγυήθηκε πως «εξετάζονται όλες οι δυνατές παρεμβάσεις στη νομοθεσία, ώστε τα θύματα κακοποίησης να έχουν προστασία, τόσο από ψυχολογικής όσο και από κοινωνικής πλευράς».

Δείτε το βίντεο:

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (261)
Tags:
ιστιοπλοΐα, Σοφία Μπεκατώρου, Σταματίνα Τσιμτσιλή, δηλώσεις, βιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK