10:36 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η δρομέας από το Μαρόκο Ντουαέ Ουμπουκίρ κερδίζει τους αγώνες ανώμαλου δρόμου ξυπόλητη και ονειρεύεται τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα βήματα του θρυλικού Αιθίοπα Ολυμπιονίκη και Μαραθωνοδρόμου Αμπέμπε Μπικίλα φαίνεται πως θέλει βαδίσει και η Ντουαέ Ουμπουκίρ.

Εξήντα χρόνια μετά τον θρίαμβο του Μπικίλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, όταν κέρδισε τον Μαραθώνιο ξυπόλητος, μια 24χρονη από το Μαρόκο εκπλήσσει και πάλι τα πλήθη, κερδίζοντας τους αγώνες ανώμαλου δρόμου παίρνοντας μέρος χωρίς να φοράει παπούτσια.

Η συμβουλή του πατέρα

Μια λεκάνη με καυτό αλατόνερο. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται η γεννημένη στην Ταγγέρη πρωταθλήτρια του ανώμαλου δρόμου, μόλις τερματίζει σε μια κούρσα.

«Έτσι φροντίζω τα πόδια μου και χαλαρώνω» δηλώνει χαμογελαστή η Ντουαέ, η οποία το Σάββατο κέρδισε το Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου της Καταλονίας, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 είχε κερδίσει και πάλι στην Τζιρόνα.

Την ώρα που διεξάγεται ολόκληρη συζήτηση για την επίδραση που έχουν τα νέα αθλητικά παπούτσια στα ρεκόρ που βλέπουμε, η νεαρή Μαροκινή αγωνίζεται ξυπόλητη, όπως κάνει από παιδί.

Ο πατέρας της και προπονητής της πλέον την είχε συμβουλεύσει να τρέχει χωρίς παπούτσια και αυτή δεν τον παράκουσε.

Το όνειρο των Ολυμπιακών

«Όποτε ο δρόμος είναι καλός, χωρίς πολλές πέτρες, τρέχω ξυπόλητη. Αισθάνομαι σαν φτερό, ενώ και τεχνικά με βοηθάει και χρησιμοποιώ λιγότερη ενέργεια» εξήγησε.

Η Ουμπουκίρ, που είναι δρομέας 1.500, 3.000 και 3000 μέτρων στιπλ και σπουδάζει Γηριατρική, σύντομα θα πάρει μέρος στο Εθνικό Πρωτάθλημα και όνειρό της δεν είναι άλλο φυσικά από το να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, δεν αποκλείει κάποια στιγμή να τρέξει ξυπόλητη και στο ταρτάν, όπως έκανε παλιά η Νοτιοαφρικανή Ζόλα Μπαντ.

«Το έχω δοκιμάσει μια φορά, αλλά το ταρτάν είναι πιο τραχύ» είπε η Ντουαέ και γι’ αυτό η όλη διαμάχη για τα παπούτσια και τα ρεκόρ δεν την αγγίζουν.

«Τα παπούτσια με καρφιά βοηθούν στον στίβο και κάποια είναι όντως καλά, όμως εγώ στον ανώμαλο δρόμο θέλω να τρέχω ξυπόλητη» κατέληξε η θηλυκή Μπικίλα που από την ηλικία των 12 μένει μόνιμα στην Ισπανία.

 

 

Tags:
ξυπόλητος, αγώνας, δρόμος, Δρομέας, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αιθιοπία, Μαρόκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK