09:09 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το χιόνι προσφέρεται για αρκετό παιχνίδι, αλλά και για περίεργα σπορ. Ένα από αυτά είναι το Skijοring όπου ένα μηχανοκίνητο όχημα σέρνει έναν άνθρωπο - σκιέρ.

Το Skijοring που στα νορβηγικά μεταφράζεται ως άθλημα οδήγησης, είναι ένα χειμερινό άθλημα στο οποίο ένας σκιέρ κρατιέται από ένα σκοινί και αφήνεται να τραβηχτεί από ένα μηχανάκι, ένα άλογο ή κάποιο άλλο ζώο.

Δεν πρόκειται για καινούριο άθλημα, αφού συμμετέχει στο πρόγραμμα ιπποδρομιών Arosa από το 1911 και συμμετείχε στους Χειμερινούς Αγώνες του 1928 στο Σεντ Μόριτς.

Ένα extreme σπορ με χιόνι

Τα περισσότερα χειμερινά σπορ είναι λίγο τρελά ή... extreme και το skijοring δείχνει λίγο πολύ στον κόσμο που θα το δοκιμάσει πώς είναι όταν ένας ντελιβεράς βγαίνει για παράδοση παραγγελίας σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, όπως έχει δημιουργήσει η «Μήδεια».

Άλλωστε, μερικές φορές οι συμμετέχοντες αναμιγνύονται σε άλματα και σλάλομ ενώ τραβιούνται από το μηχανοκίνητο όχημα. Σίγουρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό κράνος, αφού μια πτώση είναι πολύ πιθανή.

Οι δύο κατηγορίες του Skijοring

Στις αρχές κάθε έτους, το λεγόμενο Upper Harz Skikjoring πραγματοποιείται στο Elend im Harz και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Την παραδοσιακή όπου οδηγός είναι ένα άλογο και την κατηγορία «κινητήρα» που είναι με μηχανοκίνητα οχήματα, οχήματα εκτός δρόμου, οχήματα χιονιού.

Οι σκιέρ τραβιούνται με κατάλληλα οχήματα ρυμούλκησης ή ζώα σε μια πορεία εμποδίων ειδικά προετοιμασμένη για την εκδήλωση.

Tags:
delivery, ντελιβεράς, εξτριμ σπορτ, άθλημα, χιόνια, χιόνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK