20:59 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το πιο κλασικό παιχνίδι όταν χιονίζει είναι ο χιονοπόλεμος και όσοι δεν το ξέρατε είναι κανονικό σπορ. Υπάρχουν, όμως, και άλλα περίεργα χειμερινά σπορ, όπως το μπαλέτο σκι.

Στην Ελλάδα και δη στην Αττική βλέπουμε σπάνια χιόνια και σε πολλές περιπτώσεις δεν το στρώνει. Όμως, φέτος η κακοκαιρία Μήδεια, έχει... ασπρίσει σχεδόν όλη τη χώρα και ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να παίξει τον καθιερωμένο χιονοπόλεμο. Το ξέρατε, όμως, ότι είναι κανονικό άθλημα;

Ο χιονοπόλεμος της Ιαπωνίας με την ονομασία Yukigassen 

Η ονομασία του είναι «Yukigassen», αφού ξεκίνησε από την Ιαπωνία, με τους Ασιάτες να έχουν μια παράξενη ικανότητα να μετατρέψουν οτιδήποτε σε αθλητικό. Το Yukigassen ήταν δημοφιλές στην Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, απογειώθηκε σε όλη την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, ακόμη και την Αυστραλία.

Κάθε ομάδα αποτελείται από 7 παίκτες και έναν προπονητή και έχουν στη διάθεσή τους 90 χιονόμπαλες. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους και να τους βγάλουν εκτός αγώνα και να πάρουν τη σημαία τους. Αν τα καταφέρουν, κερδίζουν το παιχνίδι. Στην ουσία είναι ένας χιονοπόλεμος. 

Οι παίκτες φορούν ένα ειδικό κράνος και ασπίδες προσώπου για να προστατεύονται από τις βολές και συχνά χρησιμοποιούν φράγματα χιονιού. 

Shovel racing - Αγώνας με φτυάρι

Ο αγώνας με φτυάρι, ήταν κάποτε ένα άθλημα Χειμερινού Αγώνων που περιλαμβάνει την ολίσθηση μιας ράχης με ένα φτυάρι χιονιού. Νικητής είναι όποιος τερματίσει πρώτος ή σε καλύτερο χρόνο, αν ο αθλητής κατεβαίνει μόνος του την πλαγιά. Πρόκειται για ένα πραγματικά ανταγωνιστικό άθλημα στο οποίο οι συμμετέχοντες γλιστρούν καθήμενοι σε φτυάρια χιονιού.

Ολίσθηση με γουόκ

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν πραγματικά το μαγείρεμα με ένα γουόκ, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που λατρεύουν πραγματικά την... οδήγηση πάνω σε ένα γουόκ. Οι αγώνες Wok είναι σαν αυτή με τα φτυάρια, αλλά χωρίς την ενοχλητική λαβή.

Το άθλημα αυτό ξεκίνησε στη γερμανική τηλεόραση ως αστείο το 2003, αλλά γρήγορα διαδόθηκε και τελικά έγινε επαγγελματικό.  Οι αγωνιστές του Wok δεν χρησιμοποιούν σκληρό προστατευτικό εξοπλισμό.

Cutter Races - Ιπποδρομίες με χιόνι

Οι ιπποδρομίες με χιόνι είναι ένα από τα παλαιότερα αθλήματα στον κόσμο, αφού οι αγώνες με άρμα πάνω στον πάγο, προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Πρόκειται για μια κλασική χειμερινή εκδήλωση που συναρπάζει τους αναβάτες με ομάδες δύο αλόγων σε σύντομο σπριντ με άρμα.

Μπαλέτο σκι

Τα πιο παράξενα αθλήματα είναι αυτά που αφορούν τη συγχώνευση δύο εντελώς άσχετων δραστηριοτήτων. Το μπαλέτο σκι, για παράδειγμα, είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: ένα μπαλέτο που εκτελείται πάνω σε χιονοπέδιλα. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε γιατί κάποιος πίστευε ότι ήταν καλή ιδέα ή κάτι που χρειαζόταν ο κόσμος. Η Ολυμπιακή Επιτροπή προσπάθησε να τη νομιμοποιήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με το ντεμπούτο της ως «άθλημα επίδειξης». Έπειτα από μια σειρά απογοητευτικών γεγονότων στους Ολυμπιακούς της δεκαετίας του 1990, τελικά καταργήθηκε το 2000.

Tags:
σκι, μπαλέτο, Αθλητισμός, αθλητικά, χιονιάς, χιόνια, χιόνι, εξτριμ σπορτ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK