23:06 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα μαραθώνιο ματς χόκεϊ, διάρκειας 252 ωρών, διεξήχθη στον Καναδά με σκοπό να μαζευτούν χρήματα υπέρ της έρευνας για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Η κόρνα της λήξης ήχησε έπειτα από 252 ώρες, με την Ομάδα Ελπίδας να επικρατεί 2649-2528 της Ομάδας Θεραπεία.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως ήταν πως συγκεντρώθηκαν 1,84 εκατ. δολάρια τα οποία θα διατεθούν στην έρευνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, χάρη στις προσπάθειες 40 παικτών.

Γνωστό ως το Μεγαλύτερο σε διάρκεια Ματς στο Χόκεϊ, το 7ο ετήσιο event ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου και έληξε το πρωί της Δευτέρας 15/02 στο Σέργουντ Παρκ στην Αλμπέρτα του Καναδά, μέσα σε βροχή πυροτεχνημάτων.

Το ποσό που μαζεύτηκε φέτος θα διατεθεί για τις κλινικές δοκιμές ενός νέου φαρμάκου κατά του καρκίνου, το οποίο έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στη θεραπεία του καρκίνου του αίματος.

Λόγω της πανδημίας, το φετινό event ήταν λίγο διαφορετικό σε σχέση με άλλες χρονιές. Δεν υπήρχε παρουσία θεατών όμως μεταδόθηκε σε live streaming μέσω YouTube.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο υπήρξαν ακραίες θερμοκρασίες, καθώς την 11η μέρα το θερμόμετρο έδειξε -40, με αποτέλεσμα να σπάσουν και τα πακ (σ.σ. Τα «μπαλάκια» στο χόκεϊ).

Από το 2003 το εν λόγω event έχει συγκεντρώσει πάνω από 5,5 εκατ. δολάρια για τον καρκίνο.

 

Tags:
ΗΠΑ, αγώνας, χόκεϊ, φιλανθρωπία, καρκίνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK