02:58 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (211)
0 12
Βρείτε μας

«Στα παιδιά μου το είπα λίγο πριν βγω να μιλήσω δημοσίως για αυτό. Η κόρη μου ήταν πολύ περήφανη» λέει η Σοφία Μπεκατώρου αναφερόμενη στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον βιασμό της.

Στην υπόθεση βιασμού της από παράγοντα της ιστιοπλοΐας αναφέρθηκε η Σοφία Μπεκατώρου τονίζοντας ότι αυτό που της συνέβη είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται.

Όπως αποκαλύπτει μετά τα όσα κατήγγειλε δημόσια υπήρξαν πολλές γυναίκες αλλά και άντρες που ένιωσαν οικειότητα και μοιράστηκαν μαζί μου μια κακοποιητική εμπειρία. 

«Άλλοι το κατήγγειλαν, ενώ κάποιοι άλλοι μπήκαν σε μια διαδικασία να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό. Το τραύμα που αφήνει μια κακοποιητική εμπειρία δεν μπορεί να λυθεί μόνο του. Ένα μοίρασμα μέσα στην οικογένεια ή με έναν φίλο δεν μας βοηθά να το ξεπεράσουμε. Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται. Είναι σαν πένθος που πάντα κουβαλάς και πρέπει να βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς», ανέφερε.

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ τονίζει ότι για πολλά χρόνια το είχε απωθήσει και όσο παρέμενε στον χώρο δεν τολμούσε να το βγάλει προς τα έξω. 

«Το μοιράστηκα με φίλες μου και η πρώτη φορά που το συζήτησα ήταν με καλή μου φίλη που επίσης είχε κακοποιηθεί - μάλιστα από συγγενικό πρόσωπο. Θυμάμαι ότι όταν μου είχε πει τι της είχε συμβεί, με πήραν τα κλάματα. Ήταν μια φίλη που γνωριζόμασταν από το σχολείο και δεθήκαμε περισσότερο ύστερα από όσα εκμυστηρεύτηκε η μία στην άλλη» τονίζει μεταξύ άλλων.

Όσο για την οικογένειά της σημειώνει ότι έχει χάσει την μητέρα και την αδελφή της, ενώ ο πατέρας της είναι μεγάλος και πάσχει από άνοια. 

Σε ό,τι αφορά τον αδελφό της αναφέρει την στήριξη που της παρείχε μετά τη δημοσιοποίηση, ωστόσο, δεν το είχε μοιραστεί ούτε με εκείνον ούτε με τον πατέρα της πριν.

«Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με άλλες αξίες και αρχές. Ήταν της φιλοσοφίας “Δεν μιλάμε προς τα έξω, προστατεύουμε την εικόνα μας, μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι”. Το ήξερα από την αρχή αυτό, γι’ αυτό και δεν του είχα μιλήσει, ένιωθα πως δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί» προσθέτει.

«Στα παιδιά μου το είπα λίγο πριν βγω να μιλήσω δημοσίως για αυτό. Η κόρη μου ήταν πολύ περήφανη», κατέληξε.

Θέμα:
Ελληνικό #MeToo (211)
Tags:
καταγγελία, βιασμός, Σοφία Μπεκατώρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK