17:21 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Με τους γιατρούς να λένε στον 16χρονο Μπεν Σέιντ ότι η απώλεια όρασής του μόνο θα επιδεινωνόταν, μπήκε στη λίστα αναμονής για έναν σκύλο - οδηγό. Έξι μήνες μετά, άλλαξε η ζωή του και έβαλε στόχο τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Μπεν Σέιντ από την Αυστραλία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται Neurofibromatosis, που σημαίνει ότι έχει προβλήματα όρασης. Ο 16χρονος ήταν ένας αθλητής που έκανε καθημερινά σκληρή προπόνηση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η ζωή γινόταν πιο σκληρή καθώς η όραση του άρχισε να χειροτερεύει.

Η αίτηση για σκύλο-οδηγό και τα 50.000 δολάρια

Οι γιατροί του είπαν πως η απώλεια όρασής του μόνο θα επιδεινωνόταν και έτσι υπέβαλε αίτηση για σκύλο - οδηγό γνωρίζοντας ότι η τιμή των 50.000 δολαρίων και μια μεγάλη λίστα αναμονής θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις πιθανότητες επιτυχίας του.

Με περιορισμένη όραση, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αθλητικό του όνειρο. Όμως, έξι μήνες αργότερα και αφού βρισκόταν στη λίστα αναμονής, ο Μπεν έλαβε την έκπληξη της ζωής του. Έλαβε το απόλυτο δώρο. Τον Τζόντι.

Η έκπληξη με τον Τζόντι

Έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο-οδηγό, ράτσας Λαμπραντόρ, ήταν μια συνεργασία που θα του άλλαζε τη ζωή και επιτρέπει στον Μπεν να κυνηγήσει τα παραολυμπιακά του όνειρα.

Μόλις τον κάλεσαν για να του δώσουν το δώρο του, χωρίς να το περιμένει, έβαλε τα κλάματα και είπε: «Συγνώμη για τα δάκρυα, αλλά είχα όνειρα και μόλις έγιναν πραγματικότητα. Είναι απερίγραπτο. Δεν ξέρω τι να πω. Θα είναι ο παντοτινός μου φίλος».

Στόχος οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024

Από τότε που πήρε τον Jontie, ο Μπεν Σέιντ έχει πλέον επικεντρωθεί στην αθλητική του προπόνηση και έχει ξεκινήσει τη ποδηλασία, ένα άθλημα πιο συμβατό με έναν σκύλο-οδηγό.

Ο τετράποδος φίλος του τού δίνει μια καταπληκτική ευκαιρία να συμμετάσχει στην ομάδα προπόνησης Paralympics της Αυστραλίας στην Αδελαΐδα και ελπίζει να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2022 στο Μπέρμιγχαμ και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Ο Μπεν είναι σήμερα 18 ετών, ζει στο Σίδνεϊ και σπουδάζει στη δημόσια υγεία, ενώ κάνει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα προπόνησης για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Tags:
Παραολυμπιακοί Αγώνες, όραση, σκύλος-οδηγός, σκύλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK