11:36 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Στις 28 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο ο νέος εκλογικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο οι οποίες θα συζητηθούν στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο, στις 28 Ιανουαρίου, συζήτησαν σήμερα το απόγευμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με τον περιφερειάρχη και πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε τομές «για τις οποίες μας έχει εξουσιοδοτήσει ο ελληνικός λαός να κάνουμε» σε θεσμικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

«Σε θεσμικό επίπεδο έχουμε ήδη συζητήσει το θέμα του εκλογικού νόμου. Ο νέος εκλογικός νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση θα παρουσιασθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο στις 28 Ιανουαρίου. Κάποιες πτυχές συζητήσαμε σήμερα και πλήρη ανάλυση θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και θα συζητήσουμε φυσικά με την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας, ανέφερε ότι συζητήθηκαν και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ερώτηση για το τι θα ανοίξει πρώτα, τα γυμνάσια και λύκεια ή τα χιονοδρομικά κέντρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι το θέμα έχει απαντηθεί, «δείχνοντας» εμμέσως στα όσα είπε πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, όπου και δήλωσε ότι η προτεραιότητα θα δοθεί στα σχολεία.

Σε άλλη ερώτηση, αν έχει να σχολιάσει κάτι σχετικά με την επέτειο των τριών χρόνων από τα μεγάλα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε:

«Εμείς προχωρούμε προκειμένου να έχουμε (σ.σ. η χώρα) τις σχέσεις που χρειάζεται με όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων προς όφελος όλης της περιοχής. Από εκεί και πέρα, τη θέση μας την ξέρετε διαχρονικά, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει: Έχει μια συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα κι αυτήν τη συμφωνία την προχωράει ένα βήμα παραπέρα φροντίζοντας πάντα να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας είτε στο σημείο που βρισκόμαστε είτε στις προενταξιακές διαπραγματεύσεις όταν αυτές υπάρξουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας συναντάται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Tags:
Μακεδονία, εκλογικός νόμος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK