17:55 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Final 8 του Basketball Champions League θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 30 Σεπτεμβρίου ως τις 4 Οκτωβρίου, και θα υπάρχει συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Αθήνα ανέλαβε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση του Final 8 που θα κρίνει τον τίτλο στο Basketball Champions League, με όλα τα παιχνίδια να γίνονται στο ΟΑΚΑ.

Στην Ελλάδα θα έρθουν ομάδες από την Ισπανία (Σαραγόσα, Σαν Πάμπλο Μπούργος), Τσεχία (Νίμπουρκ), Ισραήλ (Χάποελ Ιερουσαλήμ), Τουρκία (Τουρκ Τέλεκομ), ενώ δύο θέσεις παίζονται από Γαλλία - Ρωσία (Ντιζόν - Νίζνι) και Βέλγιο (Οστάνδη, παίζει με την Τενερίφη).

«Το ξενοδοχείο θα είναι η "σφαίρα" που θα φιλοξενήσει τις ομάδες»

Στη συνέντευξη Τύπου ο CEO της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός είπε ότι επιλέχθηκε η Αθήνα για δύο λόγους:

  1. Λόγω της άριστης συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση για τη δυνατότητα εισόδου κι εξόδου όλων των αθλητικών αποστολών.
  2. Η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ όσο και το ΟΑΚΑ, δημιουργεί μια ασφάλεια και επιτρέπει να μην κάνουν συνεχή ταξίδια για το γήπεδο.
«Το ξενοδοχείο θα είναι η "σφαίρα" που θα φιλοξενήσει τις ομάδες. Πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ προ 72 ωρών της άφιξής τους στην Αθήνα. Έρχονται όποια μέτρα μας ζητήσει η Κυβέρνηση να εφαρμόσουμε. Όταν οι ομάδες βρίσκονται εδώ, τα πρωτόκολλά μας προτείνουν το τεστ σε συμπτωματικούς αθλητές. Το πρωτόκολλο λέει πως ο αθλητής μπαίνει σε καραντίνα και γίνεται επιπρόσθετο τεστ σε όσους ήταν κοντά του. Έχουμε παρακολουθήσει και ό,τι γίνεται στο ΝΒΑ με το ειδικό δαχτυλίδι. Θα μπορούμε επιτόπου να κάνουμε τη σχετική ιχνηλάτηση και τα σχετικά τεστ. Το κόκκινο κουμπί δεν σημαίνει αναβολή αγώνα, αλλά απομόνωση του αθλητή και τη συνέχιση της διοργάνωσης με όσους έχουν προσκομίσει αρνητικό τεστ. Αντίστοιχα θα κινηθούμε και στα προκριματικά σε Κύπρο και Βουλγαρία» ανέφερε ο Πατρίκ Κομνηνός.

Λεωφορεία για κάθε ομάδα με τον ίδιο οδηγό

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεταφορά των ομάδων από και προς το γήπεδο/ξενοδοχείο/αεροδρόμιο και τόνισε πως θα υπάρχουν λεωφορεία για κάθε ομάδα, τα οποία θα απολυμαίνονται συνέχεια και ο οδηγός θα είναι ο ίδιος. 

Όσο για την είσοδο στο γήπεδο, θα είναι σε συνεχή συνεργασία με την Κυβέρνηση, για να έρθει εις πέρας η διοργάνωση και  ακολουθούν τα πρωτόκολλα της Ισπανίας και της Γερμανίας που επανεκκίνησαν τα πρωταθλήματά τους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ΑΕΚ, μπάσκετ, πρωτόκολλο, προσωπική υγιεινή, ΟΑΚΑ, Basketball Champions League
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK