16:31 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τρίτη κατά σειρά έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του στελέχους της Vodafone ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας και όχι αυτοκτονία. Όλα ξεκίνησαν μετά από τη δικαίωση συγγενών του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ήταν ο θάνατος του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη και όχι αυτοκτονία, όπως αποφάνθηκε, 13 χρόνια μετά και ενώ έχουν προηγηθεί δύο έρευνες της Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Προηγήθηκε σχετική παραγγελία που έλαβε από τον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη που ερεύνησε για τρίτη φορά την υπόθεση του τεχνικού στελέχους της εταιρείας που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στις 9 Μαρτίου 2005 λίγο πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην Vodafone.

Η εντολή στον κ. Πεπονή δόθηκε τον Νοέμβριο του 2017 από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνη Λιόγα να ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη.

Η τρίτη κατά σειρά έρευνα διατάχθηκε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δικαίωσε τους συγγενείς του εκλιπόντος καθώς έκρινε ότι το Δημόσιο υποχρεούνται να τους αποζημιώσει λόγω πλημμελούς έρευνας για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Στις προηγούμενες έρευνες, δύο εισαγγελικοί λειτουργοί είχαν αποφανθεί ότι ο Κώστας Τσαλικίδης αυτοκτόνησε, κρίση που δεν δέχεται η οικογένεια του η οποία από την αρχή υποστηρίζει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών.

Tags:
Vodafone, Δικαιοσύνη, Κώστας Τσαλικίδης, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK