13:44 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Συνέντευξη στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung έδωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγλκ στην οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το Eurogroup, που σήμανε το τέλος του ελληνικού προγράμματος στήριξης.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, μίλησε για την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές και θα ανταπεξέλθει στις δανειακές υποχρεώσεις της.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα πάρει αρκετό χρόνο, φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα τη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 και την αποπληρωμή του χρέους της Γερμανίας το 2010, σημειώνοντας πως είναι πιθανό κάτι τέτοιο να συμβεί και με την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο λάθος που έγινε αυτά τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, ο κ Ρεγκλινγκ δήλωσε πως εξαρχής κανείς δεν είχε φανταστεί ότι η κρίση στη χώρα θα λάμβανε τέτοιες διαστάσεις και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονταν οι αποφάσεις, λέγοντας πως εάν οι διαδικασίες ήταν ταχύτερες θα είχαν σώθεί αρκετά χρήματα και θα είχε επέλθει μια πιο επωφελής ελάφρυνση χρέους νωρίτερα.

Ο Κλαόυς Ρεγκλινγκ, σχολίασε, επίσης, την πρόταση του Βολφγκάνγκ Σόιμπλε για Grexit. Όπως δήλωσε, είχε ξεκαθαρίσει πως μια τέτοια λύση θα ήταν οικονομικά επιζήμια τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους δανειστές της. Υπογράμμισε, όμως, πως όταν μια χώρα αγγίζει κάποια όρια, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες, κρίνοντας την πρόταση Σόμπλε, υπ' αυτό το πρίσμα, σωστή.

«Η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική σήμερα», τόνισε τέλος, ο κ. Ρεγκλινγκ εκφράζοντας της χαρά του που τελικά τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία παρέμειναν στην ευρωζώνη.

Σχετικά:

Ρέγκλινγκ: Θα αποφασιστούν τα κατάλληλα μέτρα για το χρέος
Ρέγκλινγκ: Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ελλάδα
Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Αισθάνομαι σαν σκακιστής σε δύο σκακιέρες
Ρέγκλινγκ: Με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί να γίνει το επόμενο success story
Τι λέει σήμερα για την Ελλάδα ο εμπνευστής του «Grexit»
Tags:
Grexit, Ελάφρυνση χρέους, ESM, ΕΕ, Κλάους Ρέγκλινγκ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK