22:29 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για το «επαναστατικό ταμείο» του Κώστα Γιατζόγλου. Αυτή τη φορά συνελήφθη 21χρονος στρατιώτης της ΕΛΚΔΥΚ που φέρεται να είχε καταθέσει ποσό στον λογαριασμό του κατηγορούμενου για την αποστολή τρομοδέματος στον Παπαδήμο.

Νεαρός στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ συνελήφθη τη Δευτέρα στην Κύπρο και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα επειδή είχε καταθέσει μικροποσό σε λογαριασμό που συνδέεται με τον κατηγορούμενο Κώστα Γιατζόγλου για την αποστολή τρομοδέματος τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο 21χρονος φαντάρος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο. Κατηγορείται ότι κατέθεσε χρήματα στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», έναν λογαριασμό ο οποίος ανοίχτηκε με πλαστή ταυτότητα η οποία είχε βρεθεί στο σπίτι του Γιατζόγλου. Για τον ίδιο λογαριασμό είχαν συλληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν 14 άτομα που φέρονται να είχαν καταθέσει ποσά από 40 έως 250 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιατζόγλου που κρατείται σήμερα στις φυλακές, συνελήφθη και κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος που είχε τραυματίσει σοβαρά τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών της αντιτρομοκρατικής, οι αρχές εντόπισαν τον λογαριασμό του «επαναστατικού ταμείου» και εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη πολλών ατόμων. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα, ότι στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα, όπως προκύπτει από τη συνεχιζόμενη έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το ένταλμα σύλληψης του 21χρονου είχε εκδοθεί στις αρχές Μαΐου και εστάλη για εκτέλεση στην αντιτρομοκρατική. Καθώς όμως υπηρετούσε τη θητεία του στην ΕΛΔΥΚ, το ένταλμα μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό και ενεργοποιήθηκε οδηγώντας χτες στη σύλληψή του.

Ο 21χρονος φέρεται να έχει κάνει μόνο μία κατάθεση στον επίμαχο λογαριασμό και δεν προκύπτει άλλη εμπλοκή του σε τρομοκρατικές δράσεις.

Tags:
ΕΛΚΔΥΚ, Λουκάς Παπαδήμος, Κώστας Γιατζόγλου, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK