18:10 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης

Αντιδρά ο Κατσίκης στο «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αντίθετος στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών εμφανίστηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, ο οποίος αξίωσε τη μη εφαρμογή του μέτρου στις επόμενες εκλογές.

Τη διαφωνία του για την κατάτμηση των περιφερειών της Β' Αθήνας και της Αττικής, γνωστοποίησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, το μέλος της συγκυβέρνησης επεσήμανε ότι με την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών «πλήττονται κυρίως τα μικρά κόμματα».

«Είναι βέβαιο ότι μετά τη διχοτόμηση της Περιφέρειας Αττικής, αυτή δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της, καθώς τα μικρά κόμματα θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή σε μια από τις δύο περιφέρειες που θα προκύψουν από τη διαίρεσή της» εξήγησε, αναλυτικά.

Μάλιστα, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να φέρει τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου η κατάτμηση να μην εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, ώστε να «προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες».

Τέλος, ο κ. Κατσίκης εξέφρασε τη διαφωνία του και για την απλή αναλογική σε Δήμους — Περιφέρειες, επικαλούμενος την πρότερη εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχετικά:

Σε πολύ έντονους τόνους η συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία
Tags:
εκλογές, ΑΝΕΛ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κώστας Κατσίκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK