12:29 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δηλώνει αισιόδοξη, σημειώνοντας ότι η συμφωνία επαναπροώθησης με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου, την ώρα που ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην τακτική των προειδοποιήσεων.

Ενώ ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, προειδοποιεί εκ νέου με απώθηση προσφύγων και μεταναστών στα γερμανικά σύνορα σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν διμερείς συμφωνίες, η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτιμά ότι η συμφωνία επαναπροώθησης με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου.

«Δεν αποτελεί καλή στρατηγική να επενδύει κάποιος στο ότι δεν θα υπάρξουν διμερείς συμφωνίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις στα γερμανικά σύνορα», σημειώνει ο Ζεεχόφερ, μιλώντας στο Der Spiegel, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Αυτό, λίγο μετά από την επίτευξη συμβιβασμού στο προσφυγικό, έπειτα από τις αναταράξεις που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης. 

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας και αναπληρώτρια επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εμφανίζεται βέβαιη ότι μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου, τοποθετώντας τη διμερή συμφωνία στα τέλη του μήνα. «Με την Ελλάδα θέλουμε να πετύχουμε συμφωνία μέχρι το τέλους του μήνα», λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εφημερίδες του ομίλου ΜΜΕ Funke. Μάλιστα, η Γερμανίδα υπουργός θεωρεί ότι η συμφωνία με την Ελλάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες της ΕΕ.

Tags:
πρόσφυγες, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, Χορστ Ζεεχόφερ, Γερμανία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK