02:52 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν πρόκειται για προσωπική υπόθεση της κ. Μπακογιάννη ή αν η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί επίσημα στην ορκωμοσία Ερντογάν, ρωτά τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν βοηθούν προσωπικές κινήσεις ενώ κρατούνται ακόμη άδικα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία.

Πυρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ, με αφορμή την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην σημερινή ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, με πρόσχημα την ονομασία της FYROM, η παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν εκθέτει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση τους:

Τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ αλλά και αν έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την παρουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι απαιτείται συνοχή και αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς τη στιγμή που ακόμη κρατούνται άδικα στην Τουρκία οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

«Οι προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Καταλογίζει επίσης υποκρισία στη ΝΔ με το σκεπτικό ότι δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί για υποχωρητικότητα την ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας έτσι την τουρκική προκλητικότητα, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου.

Σχετικά:

Σήμερα η ορκωμοσία Ερντογάν
Tags:
ορκωμοσία, ΣΥΡΙΖΑ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντόρα Μπακογιάννη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK